Nieuws

Kozakken Boys maakt met Tyrone Conraad selectie compleet

Aanvaller Tyrone Conraad (22) speelt de komende twee seizoenen voor Kozakken Boys. Daarmee hebben de Werkendammers hun selectie rond.

Conraad speelde in de jeugd achtereenvolgens voor Feyenoord en Sparta Rotterdam. Bij laatstgenoemde club zat hij één wedstrijd bij de hoofdmacht op de bank, maar van een doorbraak kwam het nooit. In 2016 pikte SC Cambuur de Rotterdamse aanvaller op. In Leeuwarden zette hij, na twee jaar hoofdzakelijk voor de beloften uit te komen, definitief de stap naar het betaalde voetbal. In het afgelopen seizoen kwam Conraad tot 24 wedstrijden voor SC Cambuur in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij vier keer het eindpunt van een succesvolle aanval was.

Ondanks deze vier treffers mocht Conraad transfervrij vertrekken bij SC Cambuur. Een niveau lager heeft hij grote schoenen te vullen. Topscorer Ahmed El Azzouti verliet Kozakken Boys deze zomer voor IJsselmeervogels. Dat Kozakken Boys zodoende behoefte had aan aanvallende impulsen, blijkt wel uit het feit dat de club behalve Conraad nog twee spitsen binnen hengelde in Jordie van der Laan (Telstar) en Tarik Fagrach. Tyrone Conraad is qua statistieken de meest ervaren van het trio, waardoor de erfenis van El Azzouti (vorig seizoen twintig doelpunten in 36 wedstrijden) waarschijnlijk op zijn schouders zal rusten.

Tekst: Martijn Ruijter