Nieuws

Kozakken Boys: van titelpretendent tot degradatiestrijd

,,Crisis? Daar gaan we zo langzamerhand wel naartoe. Het was afgelopen weekeinde een opvallende uitspraak van de trainer van Kozakken Boys, Jasper de Muijnck. De club die afgelopen seizoen bijna kampioen werd, strijdt momenteel tegen degradatie.

Jasper de Muijnck deed deze uitspraak na afloop van de wedstrijd tegen GVVV in het Algemeen Dagblad. Kozakken Boys heeft al drie thuiswedstrijden op rij niet gewonnen. Zelfs gekende spelers van het kaliber Gwaeron Stout en Ahmed el Azzouti missen de vorm om wedstrijden te beslissen of te laten kantelen. Het was de aanleiding om onze clubwatcher Robin de Graaff de situatie te laten beschrijven.

Afgelopen zaterdag was het weer raak: Kozakken Boys verliest op eigen veld. Dit keer van GVVV met uitgesproken cijfers: 2-5. Nu is verliezen tegen de goede Veenendalers geen schande, maar de manier waarop is opvallend. Tot twee keer toe kwam Kozakken Boys terug in de wedstrijd, maar mistte het de scherpte om de wedstrijd ook daadwerkelijk in een positief resultaat om te zetten.

Er is een patroon te zien in de thuiswedstrijden van Kozakken Boys: eindeloos achterin of op het middenveld rond tikken zonder dat iemand een splijtende pass of een mooie voorzet in huis heeft. Als de aanvallers wel in stelling worden gebracht, ontbreekt het vaak aan de scherpte om tot een goede mogelijkheid te komen.

Ook vanaf de tribune in Werkendam klinkt regelmatig een kritisch geluid: ,,Links staat hij vrij, speel naar links! galmen mensen wanneer een pass niet aankomt. ,,dit gaat nu al heel het seizoen zo, ze geven het achterin te gemakkelijk weg en komen voorin bijna niet tot kansen reageert n van de trouwe supporters. Ook de fans zien dus dat het niet lekker loopt bij hun club.

Het seizoen bevindt pas in de openingsfase, waardoor er voor Jasper de Muijnck en zijn mannen nog genoeg tijd is om het tij te keren. Zaterdag wacht VVSB op sportpark de Boekhorst. Ook VVSB begon slecht aan het seizoen met nog geen enkele overwinning in zes wedstrijden.

Op de foto de teleurstelling bij Kozakken Boys na de 1-2 van GVVV van afgelopen zaterdag.