Nieuws

Kraay per direct weg als trainer van FC Lienden

Hans Kraay is opgestapt als trainer van FC Lienden. Reden is een clash met sponsoren na afloop van het verloren competitieduel met Excelsior Maassluis (0-1) afgelopen weekend.

‘Na afloop van die wedstrijd vonden enkele sponsors, die sinds jaar en dag bij de club zijn, het nodig om mij op dusdanig gênante manier te schofferen dat ik na twee nachten slapen heb besloten dat ik die mensen nooit meer wil en kan zien’, aldus Kraay in gesprek met De Gelderlander.

Kraay had net zijn perspraatje gehouden voor FC Lienden TV, waarna de potjes overkookten in de kantine op De Abdijhof. De trainer benadrukte meerdere malen zijn ziel en zaligheid te verkopen voor de club, maar dat zagen die sponsoren dus anders. En die heftige woordenwisseling ging Kraay dus niet in de koude kleren zitten.

‘Ik stop bij FC Lienden. Er wordt anders naar me gekeken sinds ik begin april genoodzaakt was te kiezen voor mijn werkgever FOX Sports. Er is veel veranderd, dit ondanks de volledige steun van de clubleiding.’

Kraay was in totaal negen seizoenen actief op De Abdijhof, met veel succes. Dit seizoen heeft Lienden nog een paar punten nodig voor handhaving, waar volgens hem geen twijfel over bestond of die nog gepakt gingen worden.

De club heeft nog geen reactie gegeven op Kraays rigoureuze besluit.