Nieuws

Laghmouchi volgt voorbeeld clubicoon Wilco den Hartog

Nadat eerder op de avond clubicoon Wilco den Hartog zijn vertrek bij GVVV had aangekondigd, heeft Soufiane Laghmouchi dat voorbeeld gevolgd. Beiden gaan op zoek naar een nieuwe club.

Soufiane Laghmouchi (foto) verlaat Sportpark Panhuis na vier seizoenen. De buitenspeler kwam in 2016 naar GVVV na een avontuur in Zweden. Dit seizoen kon de 29-jarige inwoner van Barneveld niet meer rekenen op veel speeltijd, doordat trainer Niek Oosterlee voor een andere tactiek heeft gekozen. Vandaar dat de voormalige profvoetballer van onder meer AGOVV, FC Volendam, FC Emmen en AFC United uit Zweden op zoek gaat naar een nieuwe vereniging.

Wilco den Hartog maakte eerder op de avond al bekend dat het 31-jarige clubicoon na twaalf seizoenen afscheid neemt van de hoofdmacht van GVVV. De verdediger annex middenvelder heeft tot nu toe 322 officiële wedstrijden in het eerste elftal gespeeld en is sinds het vertrek van Roy Terschegget ook aanvoerder.

Bewuste keuze

Na het doorlopen van de gehele jeugdopleiding bij de club uit Veenendaal maakte Den Hartog alleen een eenjarig uitstapje naar Vitesse, om vervolgens terug te keren en zich te ontwikkelen tot een vaste waarde in het blauwe keurkorps. ,,Het is jammer dat onze wegen scheiden. Je komt op een leeftijd dat je bewuster keuzes maakt. Er was wat twijfel bij mij om te verlengen, de gesprekken hebben mij niet overtuigd om verder te gaan”, aldus Den Hartog. ,,Ik wil een nieuwe uitdaging zoeken op een hoog niveau, want ik ben nog fit, gemotiveerd en speel wekelijks. Het zijn twaalf mooie seizoenen geweest en ik heb veel voor de club kunnen betekenen.”

De technisch manager van GVVV, Rob de Boer, vindt het erg jammer dat de aanvoerder vertrekt. ,,In Wilco verliezen we een absoluut clubicoon. Het is jammer, maar ik ben ervan overtuigd dat wij samen dit laatste seizoen waardig afsluiten.”