Nieuws

Landvreugd houdt dubbel gevoel over na duur puntenverlies bij De Treffers

AFC heeft verzuimd om afstand te houden van IJsselmeervogels, mede omdat de ploeg van trainer Ulrich Landvreugd in de slotfase een strafschop miste. Door de 1-1 in Groesbeek moeten de Amsterdammers de concurrent nu qua punten naast zich dulden, maar is het doelsaldo nog wel negen treffers beter: 55-24 om 46-24.

Dat AFC vlak voor het einde een strafschop onbenut liet, vindt Landvreugd natuurlijk zonde. ,,Dat is heel zuur, want als er iemand aanspraak maakte om te winnen, waren wij dat. Ik denk dat wij de beste kansen hebben gehad, maar De Treffers had ook zijn momenten. Als je in die fase, de 88ste minuut geloof ik, een penalty krijgt en niet benut, is dat zuur ja.”

Na een meer dan uitstekende eerste helft van het seizoen verloor zijn ploeg in de laatste zes speelronden negen punten. Toch is Landvreugd tevreden over de wijze waarop zijn elftal zich manifesteert. ,,Dat verschil is niet echt te verklaren. Verleden week was Koninklijke HFC gewoon goed en was het iets minder van ons. Ik vond mijn ploeg vandaag wel goed en fris aan de aftrap verschijnen. Je moet ook een beetje geluk hebben en vandaag zat het helaas niet mee in de afronding.”

De eerstvolgende wedstrijd die voor de 47-jarige trainer en zijn Amsterdammers op het programma staat, is zaterdag het uitduel met de huidige nummer acht op de ranglijst, het HHC Hardenberg van Gert Jan Karsten. De aftrap staat gepland om 15:30 en de ontmoeting is live te zien op Fox Sports.

Reactie Ulrich Landvreugd na De Treffers – AFC 17 februari 2019