Nieuws

Landvreugd: ‘Ons voetbal scoort een onvoldoende’

Nadat het al enige tijd qua resultaten niet meer naar wens ging, heeft AFC afgelopen weekeinde de koppositie verspeeld aan IJsselmeervogels. De Amsterdammers moesten die afstaan na de 4-2 nederlaag op Sportpark de Boshoek tegen HHC Hardenberg.

Waar de huidige nummer twee zich na de 2-0 achterstand nog herpakte door op gelijke hoogte te komen, was het toch HHC dat de victorie kraaide. Trainer Ulrich Landvreugd toonde zich na afloop dan ook ‘not amused’. Op de vraag wat zijn ploeg had moeten doen na de 2-2 liet hij niets aan duidelijkheid te wensen over. ,,Het enige wat je moet, is gewoon je taken blijven uitvoeren. Ik vind dat je met je man mee moet lopen en als dat verzuimd wordt, krijg je dit.”

De uitslag was voor de 47-jarige logisch, omdat zijn zijn ploeg door de spreekwoordelijke ondergrens was gezakt. ,,Dit is gewoon een onvoldoende. Als je het over de hele wedstrijd kijkt, is het onder ons gemiddelde. In de eerste helft hebben we te veel ruimtes weggegeven, we stonden goed. Alleen win je de tweede bal niet. De tweede helft begonnen we goed, die doelpunten vallen en dus moet je dan uit een ander vaatje tappen. Dat werd gewoon niet gedaan.”

Lees ook:

Reactie Ulrich Landvreugd na HHC Hardenberg – AFC 23 februari 2019

Reactie Gert Jan Karsten na HHC Hardenberg – AFC 23 februari 2019

Zware kluif AFC op bezoek in Hardenberg