Nieuws

Landvreugd wil ploeg vorm geven: ‘Druk eraf, vrijer spelen’

De uitstekende vorm van voor de winterstop van AFC beginnen langzaam maar zeker terug te keren in Amsterdam-Zuid. Met het oog op de titelrace deed de ploeg van Ulrich Landvreugd al goede zaken, want er werd op een zakelijke manier met 2-0 gewonnen van Rijnsburgse Boys. Zo kreeg de club de koppositie terug.

Met een tevreden gevoel blikte de voormalig trainer van onder meer FC Barnet terug op de krachtmeting met ‘De Uien’. Het is volgens Landvreugd een prima stap in de richting van het niveau dat AFC in de eerste seizoenshelft bereikte. ,,Na de winterstop gaat het altijd om het resultaat. Natuurlijk willen we dat met goed voetbal doen, maar daarvoor ben je afhankelijk van de ploeg die tegenover je staat. Dat was in dit geval een goede. Omdat we zelf weinig hebben gecreëerd, is het wel lekker dat je dan de 1-0 maakt”, aldus Landvreugd tegenover FOX Sports.

De voormalige vorm hervinden vraagt tijd: ,,Het gaat per week, waarbij we wekelijks progressie boeken. Maar dan heb je tegenstanders die alles of niets spelen, die in de fase zitten dat ze punten moeten halen. Dus het blijft gewoon heel moeilijk. Als koploper komt er meer druk op een elftal te staan. Kunst is dan om die druk er zo veel mogelijk vanaf te halen en vrijuit te spelen. Je hebt het gevoel dat alles goed moet, elke pass, elke beweging. Dat gaat automatisch in een elftal zitten. Je moet er dan voor zorgen dat er automatismen komen en zo proberen onder die druk uit te spelen.”

Kijk ook:

Uli Landvreugd na AFC – Rijnsburgse Boys: ‘Hopenlijk gaan we naar het Leidseplein’

Reactie Wilfred van Leeuwen na AFC – Rijnsburgse Boys 9 maart 2019