Nieuws

Leidt Jordi Bitter SV Spakenburg weer naar een punt tegen IJsselmeervogels?

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de livewedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer IJsselmeervogels-SV Spakenburg.

Voor Spakenburg en wijde omgeving staat weer de belangrijkste wedstrijd van deze helft van het jaar op het programma. IJsselmeervogels ontvangt op het rode gedeelde van Sportpark de Westmaat de buren van het blauwe gedeelte, SV Spakenburg. Dat is weliswaar een duel tussen de koploper en een ploeg die in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeert, maar vorig seizoen eindigde de derby twee keer in een gelijkspel. Spanning lijkt dus op voorhand gegarandeerd.

SV Spakenburg kruipt langzaam weg van de onderste plaatsen. In speelronde zeven werd de eerste zege geboekt op VV Noordwijk. Zo kort voor de derby was dat een meer dan gewenste overwinning. In de wedstrijd tegen IJsselmeervogels kunnen standaardsituaties de gasten een voordeel bezorgen. Zes van de elf competitietreffers van de ploeg van trainer John de Wolf kwamen dit seizoen immers uit een spelhervatting. Zaterdag was het een hoekschop van Roy Castien, waaruit de zeventienjarige Hero van Lopik binnen knikte en de wedstrijd openbrak. Jordi Bitter (foto) werd uiteindelijk de matchwinner door het tweede doelpunt binnen te schieten. Uitgerekend hij bracht De Blauwen in de vorige derby in januari terug in de wedstrijd. Nadat Mike van de Laar voor IJsselmeervogels de score had geopend, maakte Bitter na een half uur de gelijkmaker. Uiteindelijk bleef het toen bij 1-1.

IJsselmeervogels zat destijds in een soortgelijke periode als momenteel het geval is. Tussen december 2018 en februari 2019 bleven De Rooien in negen opeenvolgende competitieduels ongeslagen (W7, G2), waaronder dus het gelijke spel tegen Spakenburg. Op dit moment is de ploeg van trainer Ted Verdonkschot weer negen wedstrijden op rij zonder nederlaag (W8, G1), waaronder zeven in dit seizoen (W6, G1). Zaterdag kan de ploeg Katwijk evenaren. Die club bleef in 2017/’18 ongeslagen in de eerste acht speelronden.