Nieuws

Lienden is weer optimistisch over de toekomst

Nadat de kraker in de strijd tegen degradatie tegen VVSB met 0-0 werd afgesloten, heerst er weer optimisme bij FC Lienden. De reddingspoging van trainer Hans van de Haar lijkt geslaagd. ,,Deze club heeft erg veel bestaansrecht zo benadrukte de voormalige profvoetballer.

Op de Abdijhof heeft FC Lienden een zeer roerige maand achter de rug. De winterstop was amper begonnen toen de twee belangrijkste sponsors bekend maakten dat zij hun steun met onmiddellijke ingang introkken. De spelers met een contract mochten de club verlaten en verschillende van die mannen hebben dat ook gedaan. Tegelijkertijd startte Van de Haar een poging om een doorstart te maken en die is dus gelukt met zondag het gelijkspel als eerste resultaat.

,,Drie dagen nadat de stekker eruit werd getrokken, ben ik gebeld door een sponsor die graag wilde meehelpen met het behoud van Lienden. We hebben met zijn allen drie weken iedere dag hieraan gewerkt en dit is het resultaat, ik ben super blij, aldus Hans van de Haar. ,,Deze club heeft erg veel bestaansrecht. We moeten er alleen voor zorgen dat zij door verschillende sponsoren gedragen gaat worden en niet alleen door de twee die dat tot nog toe deden, zodat zij door kan spelen als er twee of drie sponsoren wegvallen.

Over de mensen achter de reddingspoging is weinig bekend. Hat gaat om een vader van een lid van de club en dat het geld uit privvermogen wordt genvesteerd. Voorts is er een samenwerking aangegaan met de (Nordin) Wooter Academy en de Peter Barendse Academy & Soccerschool. Dat zorgde voor nieuw elan in de Betuwe, maar realisme is nog altijd op zijn plaats. Van de Haar: ,,De doelstelling voor dit seizoen is simpel: Het behoud van FC Lienden. Ik denk dat we dat samen kunnen bewerkstelligen en dat wij vanaf daar kunnen bouwen aan het maken van een top amateur club.

Hoewel verschillende spelers vertrokken, zijn er ook een aantal de club trouw gebleven. Zo was aanvoerder Milad Intezar n van de eersten die aangaf te blijven. ,,Dit is mijn zesde seizoen bij Lienden. Ik heb hier mooie tijden meegemaakt en dan vind ik niet dat ik de club zomaar in de steek kan laten door weg te gaan. Het is nog even afwachten of we volgend jaar Tweede of Derde divisie spelen, maar de doelstelling is uiteraard lijfsbehoud in de Tweede divisie.

Tekst: Robin de Graaff

Op de foto straalt Hans van de Haar weer na de doorstart van FC Lienden.

Lees ook:

Bijzonder: Bij FC Lienden in de kleedkamer na het duel met VVSB!

Onder leiding van Nordin Wooter heeft FC Lienden twaalf spelers

Doorstart FC Lienden met hulp van Nordin Wooter en Peter Barendse