Nieuws

Lowie van Zundert naar De Treffers

Voor de resterende wedstrijden in het seizoen 2018-2019 kan De Treffers beschikken over spits Lowie van Zundert. Hij wordt gehuurd van NEC waar hij nog een contract heeft tot 2020.

De aanvaller is twintig jaar oud en geboren in Nijmegen. Zijn voetballeven begon hij in Ravenstein bij de plaatselijke voetbalvereniging. Via RKSV Margriet (Oss) belandde hij op 11-jarige leeftijd bij de amateurtak van NEC. Zeven jaar later ging Lowie van Zundert spelen bij de Voetbal Academie NEC/FC Oss. Na een puik seizoen in de A2 (41 doelpunten en 19 assists) kreeg hij zijn kans bij het eerste elftal. In de voorbereiding van het seizoen 2017-2018 debuteerde hij in de oefenwedstrijd tegen Al-Jazira.

De tweede seizoenshelft van het vorige seizoen werd Van Zundert (foto) door NEC verhuurd aan RKC Waalwijk. Hier kwam hij tot zeven wedstrijden, waarin hij n keerde beslissende pass gaf en verder niet tot scoren kwam. Dit seizoen kwam de spits acht keer in actie voor Jong NEC (zes treffers). Voor De Treffers is een extra spits geen overbodige luxe na het tussentijdse vertrek van Sjoerd Ars.

De aanvaller toonde zich verheugd met zijn nieuwe club, zo vertelde hij op de officile site van De Treffers. ,,Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging. Elke week een competitiewedstrijd kijk ik naar uit. Mijn doel is om het aankomende halve voetbalseizoen zoveel mogelijk te spelen en te scoren voor De Treffers. Ik heb in het verleden vaak tegen De Treffers gevoetbald en verder heb ik samen met Abel Franssen gespeeld bij Jong NEC, voorts ken ik Bryan Sirvania nog van buiten het voetbal.

Van de Tweede Divisie verwacht van Zundert een goed niveau. ,,Het is wat ik heb gezien een fysieke competitie, waarin felheid belangrijk is en er bovenal een goed niveau behaald wordt. Ik heb er zin in.

Lees ook:

Arda Havar na een klein half jaar al weg bij De Treffers

Boy van de Beek heeft absoluut geen spijt van overstap naar aartsrivaal De Treffers

Tevreden Sjoerd Ars verheugt zich op familie en bedrijf