Nieuws

Loyd van der Wilden keert terug in de Tweede Divisie

Met zijn overstap van VVSB naar VV Katwijk keert Loyd van der Wilden in de zomer terug in de Tweede Divisie. Momenteel speelt hij met de club uit Noordwijkerhout in de Derde Divisie Zaterdag.

VV Katwijk liet weten te hebben gekozen voor de pas 21-jarige, omdat de linksbenige multifunctionele aanvaller op beide flanken goed uit de voeten kan en met zijn techniek en inzicht over een uitstekende voorzet beschikt.

De in Leiden woonachtige allrounder begon als jeugdspeler bij UVS, waarna hij vanaf zijn dertiende jaar vijf seizoenen de jeugdopleiding van ADO Den Haag doorliep. Hierna speelde hij één seizoen voor Feyenoord-O19, waar destijds onder anderen ook de verdediger van VV Katwijk, Bart Sinteur, speelde. Hoewel hij daarna kon terugkeren bij ADO Den Haag, sloot Loyd van der Wilden zich vervolgens aan bij VVSB.

In zijn eerste seizoen in Noordwijkerhout was het talent belangrijk met verscheidene assists en vier doelpunten. Zo had hij een belangrijk aandeel in de zevende plaats in de Tweede Divisie van VVSB. Nadat het vorige en huidige seizoen minder verliepen, heeft de voor sportdocent aan de Halo studerende Van der Wilden onlangs aangegeven dat hij een nieuwe uitdaging zocht.

Op de foto is Loyd van der Wilden (links) nog voor VVSB actief tijdens de wedstrijd tegen Kozakken Boys. Hij is in duel met Everton Pires Tavares.