Nieuws

Maikel de Harder verlengt bij IJsselmeervogels

Na zijn contract te hebben verlengd, speelt Maikel de Harder ook de komende twee seizoenen voor IJsselmeervogels. De middenvelder keerde afgelopen zomer na een uitstapje van anderhalf jaar terug op de Westmaat.

De 27-jarige mag met recht kind van de club genoemd worden. De middenvelder startte zijn voetballoopbaan op de rode zijde van De Westmaat en keerde via de jeugdopleiding van Ajax en FC Utrecht in 2009 terug bij IJsselmeervogels. Onder toenmalig trainer Roy Wesseling vormde De Harder een middenveld met Kevin Winter, Raymond Bronkhorst en Wouter van Hoof. In zijn eerste seizoen resulteerde dat gelijk in de drie hoofdprijzen: kampioenschap van de afdeling, nationaal kampioen bij de zaterdagamateurs en vervolgens de algehele landstitel bij de amateurs.

Met nog eens twee districtsbekers, n landelijke beker, n supercup en een algeheel amateurkampioenschap (ten koste van FC Oss) vertrok Maikel de Harder in de winter van 2016/17 op huurbasis naar DOVO, dat toen streed voor promotie. Na een halfjaar maakte de eigenaar van een schildersbedrijf de overstap naar Eemdijk, waarmee hij als n van de sleutelspelers kampioen werd in de Hoofdklasse B. Met die opgedane ervaring keerde hij afgelopen zomer terug op de Westmaat, waar hij medio september werd gehuldigd voor zijn 250ste wedstrijd in het eerste elftal.

Andr van Diermen van de technische commissie lichtte de contractverlenging toe: ,,Het is duidelijk dat wij enorm tevreden zijn met de manier waarop Maikel is teruggekeerd. De gretigheid die hij meeneemt, resulteerde direct in een basisplaats en een belangrijke rol binnen en buiten de lijnen. Van beide kanten wilden we graag met elkaar door en dat leidde tot een contractverlenging van twee jaar. Op die manier zorgen we ook voor continuteit in de groep en kunnen we blijven bouwen aan een sterke selectie.

Met zijn contractverlenging zijn er al twaalf spelers van verzekerd dat zij volgend seizoen bij de selectie van IJsselmeervogels horen: Jaimy Schaap, Lammert Geert Heek (beiden doel), Kevin van Diermen, Sanny Monteiro (beiden defensie), Gillian Justiana, Mike van de Laar, Maikel de Harder, Gwaeron Stout (allen middenveld), Danny van den Meiracker, Dylan Chiazor, Ahmed El Azzouti en Robbert Olijfveld (allen aanval).

Op de foto is Maikel de Harder (links) in duel met Javier Vet van De Graafschap.