Nieuws

Marlon Versteeg wil bij FC Lienden leren

Onze partner ELF Voetbal maakte in de herfst een speciale krant over de Tweede Divisie. In samenwerking publiceren we hier tijdens de winterstop elke dag een verhaal om iedereen kennis te laten maken met alle ploegen. Te beginnen met FC Lienden en Marlon Versteeg.

Marlon Versteeg debuteerde op zijn achttiende jaar in het eerste elftal van De Graafschap. Vanwege zijn zicht op te weinig speeltijd in de Achterhoek belandde bij deze zomer op huurbasis bij FC Lienden. Daar heeft de 21-jarige aanvaller het goed naar zijn zin. ,,Ik baal niet van deze stap.

Versteeg begon met voetballen bij de Arnhemse amateurclub Eldenia. Daar werd hij al vroeg ontdekt door Vitesse, waarna hij werd opgenomen in de jeugdopleiding van de Eredivisionist. ,,Een ontzettend leerzame periode. Ik maakte kennis met veel verschillende soorten tactieken. Ik trainde elke dag en werd automatisch beter. Bovendien stond er een hele vaste groep. Wij speelden toernooien in Rusland en Letland. Stonden we opeens tegen jongens van Manchester City en Chelsea. Dat is natuurlijk leuk.

Na acht jaar moest hij abrupt vertrekken. ,,Er was een Chinese jongen gehaald en hem vonden ze beter. In het begin was het lastig om met zon mededeling om te gaan. Ik kom zelf uit Arnhem en Vitesse was echt mijn club. Al snel kwam De Graafschap in beeld. ,,In het begin moest ik daar ontzettend wennen. Een andere sfeer. Het was allemaal wat gemoedelijker dan bij Vitesse. Het eerste jaar speelde ik in de A1. Mijn trainer was Rogier Meijer, oud-speler van De Graafschap. Hij maakte mij aanvoerder. Ik scoorde 26 keer. Daarna kwam ik in het eerste elftal. Ik maakte mijn debuut en deed vier wedstrijden mee.

Na die reeks werd de toekomst van de aanvaller bij De Graafschap minder rooskleurig. Toenmalig trainer Jan Vreman werd ontslagen. ,,Met hem had ik een goede band. Henk de Jong werd gehaald als vervanger. Toen was het voor de jongens van de eigen jeugdopleiding voorbij. Ik begon weer helemaal opnieuw. Ik moest naar de beloften en trainde daar. Uiteindelijk mocht ik vertrekken. Ik baal er niet van. Anders had ik bij de beloften gespeeld en voor hen staat maar n keer in de drie weken een wedstrijd op het programma. Nu krijg ik wekelijks de kans om mijn kwaliteiten te laten zien. De huurling traint nog wel mee bij de beloften van de club uit Doetinchem. ,,Twee keer in de week sta ik op het trainingsveld bij Lienden. Verder sluit ik nog drie keer in de week aan bij de trainingen van De Graafschap. Ik train vanaf mijn tiende al zes keer in de week. Ik wil op een goed en hoog niveau blijven trainen.

Zijn familie is erg betrokken. ,,Ze komen vaak kijken. Mijn vader, moeder en opa gaan elke wedstrijd mee. Zijn vader Marco was eveneens prof. ,,Hij speelde bij Vitesse, FC Wageningen en GVVV. Hij geeft me tips. Vooral in de jeugd deed hij dat veel. Hij vertelde over de loopacties voor de goal. Ook zei hij wat de buitenspelers verwachten van een spits bij bepaalde situaties.

Marlon is niet alleen bezig met voetbal. ,,Ik heb genoeg tijd over om sport te combineren met een cursus Spaans. Ik vind dat een hele mooie taal. Werk heb ik niet. Ik sta nog onder contract bij De Graafschap en dan kun je er niet naast werken. Over de doelen van zichzelf en zijn team is de jongeling duidelijk. ,,Wij moeten in de Tweede Divisie blijven. Het liefst door de Play-Offs te ontlopen. Zelf moet ik nog ontdekken welke stap ik na dit seizoen kan maken.

Op de foto houdt Marlon Versteeg (links) in de derby met Jong Vitesse zijn tegenstander Jesse Schuurman achter zich.

De hele krant kunt u hier vinden

De site van onze partner Elf Voetbal is hier.