Nieuws

Martijn le Congé stopt sneller dan verwacht

Nadat Martijn le Congé en VV Noordwijk op 21 oktober hadden aangekondigd dat hij aan het eind van het seizoen zou stoppen, gaat dat veel sneller gebeuren. Omdat hij voor zijn werk aan een studie moet beginnen, komt per 1 februari al een eind aan zijn actieve loopbaan.

,,Met pijn in mijn hart heb ik na lang wikken en wegen besloten de kans aan te pakken welke door mijn werkgever wordt geboden”, zo liet de speler weten. ,,Het is een moeilijk moment maar het voelde dat ik deze kans per direct moest aangrijpen. Zaterdag tegen Rijnsburgse Boys speel ik voor het laatst op de Duinwetering en 25 januari uit tegen ASWH zal ik voor de laatste keer het Noordwijkshirt aantrekken. Dit zullen emotionele momenten worden en ik zal er met volle teugen van genieten. Na vierenhalf jaar bij de club en met bijna honderdvijftig officiële wedstrijden voel ik mij inmiddels een echte Noortukker en zal zeker nog af en toe langs de lijn te vinden zijn.”

In oktober was dus al duidelijk dat de wegen zouden scheiden, omdat Martijn Le Congé (op de foto tijdens de bekerwedstrijd tegen NEC) meer tijd aan zijn gezin wilde besteden. ,,Na vier geweldige seizoen, met twee kampioenschappen en twee bekers, vind ik het na deze voetbaljaargang mooi geweest. Ik ben naar VV Noordwijk gekomen om het hoogste amateurniveau van Nederland te bereiken en ben er erg trots op dat dit na een aantal jaar eindelijk is gelukt.”