Nieuws

Matthijs Hardijk gaat weer hogerop

Matthijs Hardijk maakt in de zomer de overstap van ACV uit Assen naar HHC Hardenberg. De aanvaller tekent een éénjarig contract bij de koploper.

De 22-jarige, die op zijn achttiende van VV Hoogezand naar het betaalde voetbal ging om vervolgens voor zowel AZ als FC Groningen uit te komen, verliet vorig jaar de laatstgenoemde club. Vanaf dat moment beproefde hij zijn sportieve geluk bij ACV, dat momenteel derde staat in de Hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal. Over enkele maanden kiest hij dus voor de Tweede Divisie. ,,Dat is een stap hogerop. Ik ambieer sowieso het hoogste niveau voor mijzelf en dus is de komst naar HHC Hardenberg een mooie stap voor mij.”

De voorzitter van HHC Hardenberg, Bert Beun, is ook vol optimisme. ,,Matthijs is een talentvolle aanvaller die op alle posities voorin uit de voeten kan. Een mooie aanwinst. De verbintenis voor één jaar geeft scherpte voor ons en Matthijs om elkaars waarde te tonen.”

Op de foto geeft Matthijs Hardijk (links) een voorzet voor Jong AZ in de wedstrijd tegen MVV Maastricht in de Eerste Divisie.