Nieuws

Meer goed nieuws uit Hardenberg

Op de dag dat HHC Hardenberg zijn koppositie in de Tweede Divisie van een forse impuls heeft voorzien, is er nog meer goed nieuws voor de club. Liefst vier spelers hebben hun contract verlengd.

En dat betreft niet de minsten. Onder hen bevinden zich behalve Jurjan Mannes en Glenn Kobussen, die tot de sterkhouders van de club gerekend mogen worden, ook bijvoorbeeld Rutger Etten. Hij staat al op tien van de zeventien wedstrijden die de Hardenbergers dit seizoen in de Tweede Divisie hebben afgewerkt.

Jurjan Mannes, sinds augustus 2018 uitkomend in het shirt van Hardenberg na eerder voor onder meer SC Cambuur te hebben gespeeld, tekent voor drie seizoenen bij. Voorzitter Bert Beun is daarover natuurlijk enthousiast: ,,Een groot compliment voor HHC dat Jurjan de komende drie jaar in ons oranjezwart speelt. We slaan hiermee een grote slag naar stabiliteit in de top van de Tweede Divisie en Jurjan kan in een prachtomgeving bouwen aan zijn sportieve en maatschappelijke carrière.”

Verder speelt aanvoerder Glenn Kobussen de komende twee seizoenen voor HHC. Beun: ,,Hij is al vele jaren onze leider op het veld, we zijn heel blij dat Glenn voor onze club behouden blijft.”

Daar bleef het echter niet bij, want Rutger Etten (net als Mannes overgekomen van SC Cambuur) blijft net als Kobussen in principe nog twee seizoenen. Beun: ,,Zowel Rutger als wij geloven in de groei naar een nog belangrijkere rol voor HHC.” Verder bond de club reservedoelman Ramon Nijland voor nog een jaar. Beun: ,,Prachtig dat Ramon HHC trouw blijft. Met het vertrek van Sander Danes liggen er volop kansen voor deze topper met een oranjezwart hart.”

Op de foto is Jurjan Mannes (centraal) aan de bal voor HHC Hardenberg tijdens de eerdere topper tegen VV Katwijk.