Nieuws

Mengerink met Katwijk tegen favoriete opponent

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd van het weekeinde. Dat is deze keer HHC Hardenberg-VV Katwijk.

Zaterdag staan met Katwijk en HHC Hardenberg de nummers n en drie van het afgelopen seizoen tegenover elkaar. Waar HHC zaterdag vertrouwen tankte met een 4-0 zege op BVV Barendrecht, gaat Katwijk juist met twee opeenvolgende nederlagen (tegen sc Heerenveen in de beker en Excelsior Maassluis in de competitie) deze ontmoeting in. De ploeg van trainer Jack van den Berg kan echter hoop putten uit de resultaten van vorig jaar, want slechts twee clubs versloegen HHC Hardenberg toen twee keer: VVSB en Katwijk.

Opvallend is dat HHC Hardenberg dit seizoen verschillende spelers heeft die voor de doelpunten zorgen. Rob van der Leij is net zoals vorig seizoen topscorer (hij staat nu op 4 goals), terwijl Rick Hemmink en Sargon Gouriye er al drie in hebben liggen. HHC is daarmee, naast AFC, n van de twee clubs met drie spelers die minimaal drie treffers in de Tweede Divisie hebben gemaakt. Gouriye maakte overigens zijn drie doelpunten allemaal in de wedstrijd tegen Barendrecht van het afgelopen weekeinde. Is hij de man die het ook tegen Katwijk gaat doen, of staat er iemand anders op?

Waar de doelpunten bij HHC Hardenberg netjes zijn verdeeld over meerdere spelers, heeft Katwijk n echte goaltjesdief in de gelederen: Marciano Mengerink maakte dit seizoen liefst zeven van de twaalf treffers voor de ploeg van Jack van den Berg. Ook afgelopen week kwam Mengerink tot scoren in de 2-4 nederlaag tegen Excelsior Maassluis (foto). De aanvaller koestert overigens warme herinneringen aan HHC: afgelopen maart kwam Mengerink op Sportpark De Krom liefst vier keer tot scoren tegen de aankomende opponent. Als het aan hem ligt, wordt hier zaterdag een vervolg aan gegeven.