Nieuws

Met Ali Akla heeft IJsselmeervogels nieuwe selectie rond

Ali Akla heeft deze week zijn contract bij IJsselmeervogels met een jaar verlengd. De aanvaller kwam in de zomer van 2016 over van DVS’33 Ermelo en gaat in de zomer zodoende zijn vierde seizoen in.

De 26-jarige Irakees maakte in zijn eerste seizoen bij IJsselmeervogels indruk in de Derde Divisie en mede door zijn inbreng promoveerde IJsselmeervogels als kampioen naar de Tweede divisie. Akla had met zes goals en negen assists een grote inbreng in dat kampioenschap.

Het seizoen erop startte Akla met een meniscusblessure, maar vanaf de winterstop kon de aanvaller zijn stempel weer drukken. Met opnieuw vijf goals en zes assists was het een succesvol seizoen, al was het steeds niet geheel pijnvrij. Om die reden liet Akla zich afgelopen zomer opereren aan een knieblessure, waarvan hij pas tijdens de winterstop was hersteld. Sinds februari is Akla weer wedstrijdfit en kwam hij zeven keer in actie, waarvan vier maal als basisspeler.

De technische commissie van IJsselmeervogels toonde zich zeer content met de verlenging. ,,Ali is een echte rasvoetballer waarvan veel dreiging uitgaat en die we om die reden graag wilden behouden. Bovendien is hij sterk teruggekomen uit zijn herstel, waardoor hij zich dit seizoen alweer enkele keren van zijn beste kant heeft kunnen laten zien. Met deze contractverlenging is de selectie voor komend seizoen in principe rond.”

Op de foto is Ali Akla (rechts) in duel met Roy Terschegget van GVVV.