Nieuws

Met sterke doelman Tom Boks jaagt HFC op IJsselmeervogels

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de livewedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer IJsselmeervogels-Koninklijke HFC.

Koninklijke HFC daagt IJsselmeervogels zaterdag uit in een rechtstreeks duel om de bovenste plaatsen. Beide ploegen herstelden zich vorige week van een zeperd in speelronde 11, waarin zowel de huidige nummer drie als nummer één van de ranglijst tegen een nederlaag aanliepen. De Haarlemmers waren op eigen veld met 2-1 te sterk voor Rijnsburgse Boys, de Vogels wonnen met 1-3 bij Kozakken Boys.

De ploegen ontmoetten elkaar voor het laatst in competitieverband op 23 maart, toen HFC door een ruime 4-1 overwinning aan het langste eind trok. Dit seizoen gaat de ploeg van Gertjan Tamerus met veel strijdlust de wedstrijden aan, wat al resulteerde in 23 gele kaarten. Dat is meer dan iedere andere ploeg in de Tweede Divisie, terwijl er slechts twee ploegen minder vaak op de bon gingen dan IJsselmeervogels (14 keer geel). Met die strijdlust heeft HFC zich in de laatste zeven speelronden opgewerkt naar plek drie. Zes van de laatste zeven wedstrijden werden gewonnen (V1), waardoor HFC met achttien punten over die periode de beste ploeg in de Tweede Divisie is.

IJsselmeervogels liet liefst vier keer punten liggen in die laatste zeven speelronden (W3, G3, V1). Het positieve aspect voor IJsselmeervogels aan die periode is het feit dat de ploeg vaker scoorde dan iedere andere deelnemer aan in de Tweede Divisie (20 keer). Die aanvalslust moet zij defensief bekopen, want alleen Jong FC Volendam hield dit seizoen minder vaak de nul (0 keer) dan de lijstaanvoerder (1).

Uitgerekend Koninklijke HFC gooit wat dat betreft wél hoge ogen, want doelman Tom Boks (foto) staat al op vier clean sheets. Alleen Ricardo Kieboom van VV Katwijk heeft er dit seizoen meer achter zijn naam staan (5). Als Boks en de sterke 5-mans defensie van HFC zich tegen IJsselmeervogels staande houden, kunnen de Haarlemmers zich zomaar opwerpen als de nieuwe lijstaanvoerder. AFC speelt immers tegelijkertijd de lastige uitwedstrijd tegen Quick Boys, dat de laatste drie competitieduels won.