Nieuws

Michel Langerak optimistisch over nieuwe uitdaging

Michel Langerak begint vandaag vol optimisme aan zijn nieuwe taak als hoofdtrainer van Kozakken Boys. ,,De uitdaging was voor mij het belangrijkste bij het maken van deze keuze. Dit is een hele mooie amateurclub die bij de top drie, top vijf van Nederland hoort.

Hij neemt de ploeg uit Werkendam minimaal tot aan de winterstop over na het eerdere vertrek van Jasper de Muijnck. Nadat hij Kozakken Boys in 2012 naar de toenmalige Topklasse leidde, is het een logische vraag of hij bang is voor reputatieschade nu hij op een moeilijk moment instapt: ,,We hebben hier natuurlijk mooie dingen behaald en dat koester je. De manier waarop de club werkt, past nog steeds erg goed bij mij en op die manier hebben wij een goed beeld van hoe wij dit seizoen het best voort kunnen zetten.

Kozakken Boys bezet op dit moment de twaalfde plaats, nadat het zaterdag met 4-0 heeft gewonnen van BVV Barendrecht. ,,Ik heb de wedstrijd op de tribune geobserveerd en gezien waar de pijnpunten liggen, maar ik heb ook zeker verborgen kwaliteiten gezien. Daarop gaan we het plan van aanpak aanpassen.

In eerste instantie is Langerak aangesteld tot aan de winterstop. Daarna wordt er gekeken of er verder wordt gegaan met trainer uit Dordrecht. ,,De doelstelling tot aan de winterstop is gewoon proberen goed te voetballen, ervoor zorgen dat er saamhorigheid in de ploeg aanwezig is en dan komen de resultaten vanzelf.

Michel Langerak maakt zaterdag zijn rentree met Kozakken Boys op sportpark de Westmaat bij de eerstvolgende wedstrijd tegen SV Spakenburg.

Lees ook:

Michel Langerak keert terug bij Kozakken Boys