Nieuws

Michiel Hemmen mag weer op zoek na mislukt avontuur bij FC Lienden

Spits Michiel Hemmen, vorig seizoen nog actief bij het inmiddels naar de Eredivisie gepromoveerde FC Emmen, stond pas sinds oktober bij FC Lienden onder contract. Dinsdag maakten de twee hoofdsponsoren bekend dat zij per direct de stekker uit het topvoetbal bij de club te trekken, waardoor alle contractspelers per 1 januari op straat staan. Zijn oren klapperden wel even, toe hij het nieuws hoorde.

,,Ik heb wel eerder meegemaakt dat een club failliet ging, maar dat de stekker zo uit een ploeg wordt getrokken, dat had ik ook nog niet eerder meegemaakt. De spits, die de voorbije seizoenen zijn doelpunten maakte in het profvoetbal, is eerder dit jaar vanuit het noorden naar Amsterdam verhuisd. Verschillende clubs uit de regio informeerden, maar uiteindelijk trok oude bekende Hans van der Haar aan het langste eind. Dat het avontuur nu al ten einde is, betreurt Hemmen: ,,De trainer en ook wij als selectie wilden nog lang niet opgeven, daar is het nog veel te vroeg voor. Dit was een scenario waar ik geen seconde over had nagedacht.

Het nieuws dat trainer Hans van der Haar probeert om met nieuwe sponsoren het seizoen uit te spelen is nieuw voor de spits, die momenteel op vakantie in het buitenland vertoeft. ,,Ik heb daar niks over gehoord, maar kan me moeilijk voorstellen dat het nog goed komt. Als de situatie zich voordoet, zeg ik niet direct nee, want de club was prima en het beviel me goed.

Inmiddels scoorde de spits vier keer in slechts negen duels. Dat kan volgens hem nog veel beter. ,,Als ik aan t eind van de aanval sta, schiet ik hem er wel in. Met FC Lienden waren we vooral aan het verdedigen, maar bij een goeie ploeg scoor ik ze gewoon weer als warme broodjes.

Hemmen staat dan ook open voor andere clubs, maar realiseert zich dat het geen gemakkelijk instapmoment is. ,,De clubs bij mij in de buurt lopen vrijwel allemaal lekker. AFC, HFC, Katwijk, Spakenburg, IJsselmeervogels, die zullen nu niet zo snel investeren. VVSB is nog redelijk dichtbij en zou een mooie optie kunnen zijn. Ik hoop nu een goeie plek te vinden voor tot de zomer en dan kijk ik volgend seizoen weer verder, de keuze zal dan groter zijn.

Lees ook:

Trainer Hans van der Haar vecht voor doorstart FC Lienden

BREAKING: FC Lienden stapt per direct uit de Tweede Divisie