Nieuws

Michiel Hemmen van Lienden naar Australië

In de wedstrijd tegen Jong Almere City FC neemt Michiel Hemmen afscheid van FC Lienden. De spits stapt maandag op het vliegtuig naar Australië om daar te gaan spelen voor Altona Magic SC uit het westen van Melbourne dat uitkomt in de Premier League van de deelstaat Victoria.

In een eerste reactie aan deze site liet Michiel Hemmen weten erg dankbaar te zijn voor zijn tijd bij FC Lienden. De routinier kwam over op initiatief van voormalig hoofdtrainer Hans van der Haar en is, ondanks de recente hectiek, lovend. ,,Ik ben erg blij dat Hans mij naar FC Lienden heeft gehaald en ik heb – ondanks alles van de afgelopen maanden – de club als heel positief ervaren. Wat Hans nu ook weer heeft neergezet, is natuurlijk erg knap. Maar voor mij is dit een unieke kans in dit stadium van mijn carrière die ik niet kan laten liggen.”

De 31-jarige spits sloot zich in september 2018 aan bij de selectie van FC Lienden.  Hemmen speelde daarvoor als midvoor bij Cambuur. Vorig seizoen kwam de geboren Noord-Hollander de eerste seizoenshelft uit voor FC Emmen. Hemmen heeft verder voor onder meer AGOVV, FC Volendam, BK Häcken, VC Westerlo en Excelsior gespeeld.

Ondanks een eerdere negatieve ervaring in Vietnam (een overstap ging uiteindelijk niet door hoewel hij al was gestopt bij FC Emmen), speelde het idee van een buitenlands avontuur nog door zijn hoofd. Toen die kans zich alsnog voordeed, pakte hij hem. Hemmen vertrekt maandag, zijn vriendin volgt eind april.

Volgens Hans van de Haar geeft Michiel Hemmen een voorbeeld voor datgene was zijn club wil zijn: een platform voor spelers. Hij zei daarover op de officiële site van de club. ,,De spelers die bij FC Lienden komen, komen om te presteren en om zichzelf te verbeteren. Wanneer zij dan het gevoel hebben verder te kunnen, dan moeten zij die kans absoluut grijpen. Wij willen dan ook graag dat FC Lienden gezien wordt als de club met meer mogelijkheden.”

Lees ook:

FC Lienden krijgt met Serginho Greene extra routine

International van Curaçao naar FC Lienden

Michiel Hemmen zou graag in het voetbal actief blijven

Michiel Hemmen kiest voor FC Lienden