Nieuws

Michiel van Dam beëindigt loopbaan definitief

Hoewel VV Katwijk een laatste poging heeft gedaan om de routinier op andere gedachten te brengen, beëindigt Michiel van Dam zijn actieve loopbaan.

Katwijk wilde graag door met de verdediger, die afgelopen zaterdag tegen IJsselmeervogels sterk inviel nadat hij door een zware blessure lange tijd buitenspel had gestaan. Ondanks de vele gesprekken tussen beide partijen blijft Michiel van Dam bij zijn besluit om niet meer op hoog niveau te voetballen vanwege zijn privé situatie.

De 31-jarige kwam in 2009 van Telstar naar Sportpark De Krom en veroverde direct een basisplaats. Zowel na 2011/’12 als 2018/’19 werd de IJmuidenaar door de supporters gekozen tot beste speler van het seizoen. In zijn lange loopbaan behaalde Michiel van Dam vele successen met VV Katwijk waaronder het algeheel landskampioenschap bij de amateurs in 2013 en de titel van de Tweede Divisie in 2018 het meest bijzonder zijn. Afgelopen zaterdag speelde hij al zijn 249e wedstrijd in competitieverband voor de club, waardoor uitgerekend de derby van komende zaterdag zijn 250e kan worden.