Nieuws

Mike Grim nu al van IJsselmeervogels naar RKC

Nog voor hij een officiële wedstrijd heeft gespeeld voor IJsselmeervogels, verlaat doelman Mike Grim de club al weer. Hij is per direct overgestapt naar RKC Waalwijk.

Mike Grim (foto) maakte in de zomerstop een transfer binnen de Tweede Divisie, want de basiskracht van degradant Jong Almere City FC ging naar IJsselmeervogels. De 22-jarige zorgde echter voor een verrassing door nu al weer naar de promovendus uit de Eredivisie te gaan, waar hij samen met Etienne Vaessen en Kees Heemskerk strijdt om een plaats onder de lat van het eerste elftal. Hij tekent een contract tot medio 2020.

De algemeen directeur van RKC, Frank van Mosselveld, toonde zich tevreden met het aantrekken van het talent: ,,We waren al enige tijd op zoek naar een extra doelman ter versterking van onze selectie. In de persoon van Mike hebben we die gevonden. Mike krijgt in Waalwijk de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen en zijn potentie te laten zien.”

Mike Grim is de zoon van de hoofdtrainer van RKC, Fred Grim. Hij begon bij HVV Hollandia uit Hoorn, waarna hij onderdeel werd van de jeugdopleiding van AZ. Na de overstap naar Ajax Onder 19 speelde hij tussen 2015 en 2019 voor Almere City FC.