Nieuws

Mike van de Laar: de motor van IJsselmeervogels

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd van het weekeinde. Dat is deze keer VV Katwijk-IJsselmeervogels.

Het zijn mooie weken voor IJsselmeervogels. De club die vorig seizoen nog als negende eindigde, is momenteel de trotse lijstaanvoerder. Verder werden Gwaeron Stout en Ahmed El Azzouti van Kozakken Boys alvast gecontracteerd voor komend seizoen en afgelopen zaterdag werd HFC met 1-0 verslagen. Komend weekeinde wacht met Katwijk een mooie test tegen de nummer vier van de competitie, tevens de club waar IJsselmeervogels vorig seizoen beide ontmoetingen van verloor.

De ploeg van trainer Ted Verdonkschot maakte voor het seizoen al een klapper door goaltjesdief Danny van den Meiracker vast te leggen. Maar wat blijkt: IJsselmeervogels heeft veel meer scorend vermogen dan alleen de spits die furore maakte bij FC Lienden. De club heeft dit seizoen al negen spelers gehad die trefzeker waren, terwijl de laatste acht doelpunten van de Vogels van acht verschillende spelers kwamen.

Toch is er n speler die bijna onmisbaar is geworden bij IJsselmeervogels. Mike van de Laar was dit seizoen behalve voor twee doelpunten ook al goed voor zes assists. Geen andere speler bereidde dit seizoen in de Tweede Divisie-seizoen zoveel treffers voor. In de laatste twee competitieduels gaf Van de Laar de beslissende pass bij een treffer van IJsselmeervogels. Is hij de speler die de ploeg zaterdag tegen Katwijk weer bij de hand neemt?

Op de foto springt Mike van de Laar (links) het hoogst na een doelpunt. Tekenend voor het belang van de middenvelder voor zijn club.