Nieuws

Mike van den Ban verkast naar IJsselmeervogels

Ruim twee weken nadat het vertrek van Mike van den Ban bij VV Katwijk werd aangekondigd, is zijn nieuwe club bekend. Hij maakt in de zomer de overstap naar een andere kampioenskandidaat: IJsselmeervogels. De 28-jarige vleugelspits tekent een contract voor één jaar op De Westmaat.

De in Amsterdam woonachtige buitenspeler is momenteel met zeven doelpunten clubtopscorer bij Katwijk en bezig aan zijn vierde seizoen op sportpark De Krom. Bij de oranjehemden speelde Mike van den Ban (foto), die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan, 85 duels. Daarvoor was de creatieve Haarlemmer vier jaar actief voor Koninklijke HFC. In een verder verleden kwam hij uit voor VVV Venlo, HFC Haarlem (jeugd), Ajax (jeugd) en het Haarlemse DCO (jeugd).

André van Diermen van de technische commissie toonde zich ‘in zijn nopjes’ met de zomertransfer: ,,Mike is al jaren smaakmaker in het amateurvoetbal. Bovendien is Mike ijzersterk uit zijn knieblessure van 2017 teruggekomen en blinkt inmiddels weer wekelijks uit bij Katwijk. Met zijn snelheid, creativiteit en scorend vermogen is hij een hele mooie aanvulling aan onze selectie. We zijn dan ook blij dat hij voor IJsselmeervogels heeft gekozen.”