Nieuws

Milton Klooster kiest voor rentree bij Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis heeft Milton Klooster terug gehaald. De 22-jarige speler komt van FC Lisse, nadat hij als jonge voetballer bij de Tricolores is begonnen.

Als E-pupil speelde Klooster, samen met zijn tweelingbroer Rodney, twee seizoenen bij de Rijnmonders. Dat werd beëindigd met het kampioenschap met de E1, waarna beiden de overstap maakten naar Feyenoord. Milton doorliep de hele jeugdopleiding van de Rotterdammers om vervolgens te kiezen voor Jong NEC in Nijmegen. In de winterstop van 2017 maakte de allrounder de volgende stap door te kiezen voor het Slowaakse AS Trenčín dat hem vorig seizoen verhuurde aan Inter Bratislava. Gedurende de zomerperiode besloot hij niet langer in Slowakije te blijven, waardoor hij naar FC Lisse in de Derde Divisie ging. Met die club is hij op dat niveau momenteel een middenmoter.

In een eerste reactie op de officiële website van Excelsior laat Milton Klooster weten erg blij te zijn met zijn rentree. ,,Het voelt een beetje als terug naar huis gaan na een lange reis. Ik ben natuurlijk op vrij jonge leeftijd vertrokken uit Maassluis. Ik heb twee seizoenen in de E-selectie gezeten met als hoogtepunt het kampioenschap in de E1. Ik hoop dat die situatie zich heel snel gaat herhalen.” De 22-jarige die zowel aan de buitenkant, in de spits of op de backpositie kan spelen, had al contact met de hoofdtrainer. ,,Dogan Corneille vertelde dat Excelsior Maasluis nog steeds een hele warme club is die met beperkte financiële middelen al jaren fantastische resultaten neerzet. Van de huidige selectie ken ik Kevin Dercks en Daan Blij vanuit mijn Feyenoord-tijd en verder volg ik de club via social media.”

Dogan Corneille kent Klooster uit hun gezamenlijke tijd in de jeugdopleiding van Feyenoord. ,,Ik ben er erg blij mee om Milton toe te kunnen voegen aan de selectie voor het nieuwe seizoen. Hij is een bijzonder snelle atletische speler die op verschillende posities inzetbaar is. Bij ons zal hij zich moeten focussen op de rechtsback en spitspositie.”

Excelsior Maassluis reageerde dat het aantrekken van Klooster past in de filosofie van de club om te proberen oud-spelers na een avontuur in het profvoetbal terug te halen.

Op de foto is Milton Klooster nog speler van NEC.