Nieuws

Mogelijke beslissingswedstrijd tussen beloften

De gevolgen van het terugtrekken van Jong Vitesse uit de voetbalpiramide zijn momenteel nog niet helemaal te overzien. Zo behoort een beslissingswedstrijd tussen de beloften van Almere City FC en FC Volendam voor één plaats in de Tweede Divisie plotseling nog tot de mogelijkheden.

In een reactie heeft de voetbalbond laten weten dat Jong Sparta Rotterdam volgend seizoen sowieso in de Tweede Divisie uitkomt. Als Jong FC Volendam zondag kampioen wordt van de Derde Divisie zondag, degradeert Jong Almere City en nemen de Wijdbroeken de plaats in van de Flevolanders. De kans daarop is groot, aangezien Volendam met nog één wedstrijd te gaan een voorsprong heeft van een punt op TEC. Een overwinning bij HSC’21 volstaat dus. Het is echter mogelijk dat de club uit Tiel kampioen wordt in de ontmoeting met ADO’20. ,,Wat er gebeurt als Volendam niet promoveert, is nog niet helemaal duidelijk (misschien een beslissingswedstrijd tussen Volendam en Almere)”, zo schreef de KNVB in een reactie op die situatie.

Het staat vast dat de kampioen van de Derde Divisie zaterdag (Noordwijk) en het hoogst eindigende standaardelftal van de Derde Divisie zondag (TEC) rechtstreeks promoveren. Zij nemen de plaats van degradant BVV Barendrecht in. Verder krijgen zij de plek die vrijkomt, omdat er komend seizoen maximaal twee in plaats van drie beloftenploegen in de Tweede Divisie spelen. VVSB en FC Lienden doen mee aan de play-offs om promotie/degradatie tussen de Tweede en Derde Divisie. Uit die nacompetitie komen eveneens twee deelnemers aan de Tweede Divisie in 2019/’20.

Omdat Kozakken Boys afgelopen zaterdag heeft verloren van Koninklijke HFC (1-2) is de beslissing in de strijd om de derde periode met een week uitgesteld. Omdat AFC en Excelsior Maassluis al een periode hebben gewonnen, gaat dat tussen Kozakken Boys en Jong Vitesse, dat een punt achterstand heeft op de club uit Werkendam. Wanneer de formatie van trainer Michel Langerak boven de Arnhemmers blijft staan, gaat de prijs (rechtstreekse kwalificatie voor het hoofdtoernooi om de TOTO KNVB Beker) naar sportpark De Zwaaier. Mochten de Arnhemmers hoger eindigen, vervalt de toegang tot het bekertoernooi aan de hoogst eindigende club in de Tweede Divisie zonder periodetitel.

Op de foto Ivar van Dinteren, de trainer van Jong Almere City. Hij heeft mogelijk alsnog een kans om met zijn ploeg in de Tweede Divisie te blijven.