Nieuws

Na 6295 wedstrijden ook de derby van Spakenburg in de Tweede Divisie

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd van het weekeinde. Dat is deze keer SV Spakenburg-IJsselmeervogels.

Vanaf 1956 was de Tweede Divisie het toneel van maar liefst 6295 wedstrijden: van AGOVV Apeldoorn tegen Zwolsche Boys tot ZFC tegen Alkmaar 54, het was allemaal te zien. Dat de grootste derby die het Nederlandse amateurvoetbal rijk is, nog nooit in deze competitie werd gespeeld, mag dus een klein wonder heten. Zaterdag is het dan eindelijk zover wanneer de Blauwen van SV Spakenburg de Roden van IJsselmeervogels ontvangen.

De Vogels zijn dit seizoen ijzersterk gestart en gaan met dertien punten uit vijf duels fier aan kop in de Tweede Divisie. IJsselmeervogels is de enige ploeg die dit seizoen nog niet tegen een nederlaag aan liep, kwam het vaakst tot scoren (11 net als AFC en Jong Sparta) en incasseerde verder de minste tegentreffers (5 net als Jong Vitesse). Met Danny van den Meiracker (foto), die dit seizoen alweer op vier doelpunten staat, heeft de ploeg van trainer Ted Verdonkschot natuurlijk een bewezen goalgetter in huis. Dat de spits zeven van zijn 44 Tweede Divisie doelpunten namens SV Spakenburg binnenschoot, is een pikant detail.

Spakenburg is na een jaar van afwezigheid weer terug in de Tweede Divisie en met negen punten uit de eerste vijf wedstrijden kan er gesproken worden over een redelijk goede herstart op dit niveau. Het doelsaldo (0) van de Blauwen zegt eigenlijk alles, met zeven treffers voor wordt er niet uitzonderlijk veel gescoord, maar de zeven treffers tegen zijn een indicatie van een redelijk stabiele defensie. Of deze defensie ook stand houdt tegen oude bekende Van Den Meiracker zal zaterdag blijken.