Nieuws

Na Akla vertrekt ook Nejmi bij IJsselmeervogels

Nadat het vertrek van Ali Akla al bekend was gemaakt, heeft IJsselmeervogels laten weten dat ook Achraf Nejmi de club aan het eind van het seizoen verlaat. Daar staat de contractverlenging van Sergio Kozjak tegenover.

Aan de samenwerking tussen Achraf Nejmi en IJsselmeervogels komt na dit seizoen dus een eind. De 28-jarige is bezig aan zijn vijfde seizoen bij de Rooien, nadat hij in de zomer van 2015 overkwam van USV Hercules, waar hij eveneens vijf seizoenen in het eerste elftal actief was en daarvoor ook in de jeugdopleiding speelde. De controlerende middenvelder speelde in het verleden bovendien nog twee seizoenen in de jeugdopleiding van FC Utrecht. Op Sportpark De Westmaat groeide Nejmi al snel uit tot vaste waarde. Dit seizoen kwam de routinier in zeventien competitieduels tot dertien wedstrijden, waarvan negen als basisspeler. Dit betekent een totaal van 117 duels in het eerste elftal.

Ali Akla is bezig aan zijn vierde seizoen bij IJsselmeervogels en heeft bij de technische commissie aangegeven toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. De voormalige Irakese jeugdinternational kwam destijds over van DVS’33. In zijn eerste seizoen maakte de aanvaller indruk, maar knieblessures stopten de ontwikkeling van de nu 26-jarige. Deze competitie kwam hij, mede door de successen van de huidige voorhoede, slechts vier keer in actie. André van Diermen van de technische commissie heeft begrip voor Akla: ,,Ali heeft aangegeven op zoek te willen gaan naar een nieuwe uitdaging, om daarmee meer speeltijd te krijgen. Hij is in een fase van zijn carrière waarin hij wekelijks aan spelen toe wil komen.”

Sergio Kozjak heeft daarentegen tijdens het trainingskamp in Valencia zijn contract juist met een jaar verlengd. De 20-jarige aanvaller ligt daarmee vast tot de zomer van 2021. Van Diermen: ,,Sergio heeft sinds zijn officieuze debuut twee jaar geleden, ook toen op het trainingskamp in Valencia, een positieve ontwikkeling doorgemaakt. Hij is door het wekelijks trainen op topniveau stabieler en constanter geworden en dat laat hij dikwijls zien in trainingen en wedstrijden van het tweede.”

Op de foto jaagt Achraf Nejmi (links) namens IJsselmeervogels op Jeremy de Graaf van GVVV.