Nieuws

Na liefst negentien jaar stopt Dick Heemskerk bij Rijnsburgse Boys

Na in liefst negentien seizoenen onder zes hoofdtrainers te hebben gediend, zet Dick Heemskerk (54) na deze competitie een punt achter zijn werk als assistent-trainer van Rijnsburgse Boys. ,,Het voetbal stond al die jaren met stip op nummer n, maar het is nu tijd om mijn horizon te verbreden.

Het was voor de clubman in hart en nieren toch geen moeilijke beslissing, zo vertelde hij aan de officile site van de vereniging. ,,Jarenlang stond mijn leven voor een groot deel in het teken van voetbal. Als speler en als trainer heb ik er veel lol aan beleefd, maar door de verdergaande professionalisering betekent het dat je tegenwoordig 44 van de 52 weken in je privleven rekening moet houden met Rijnsburgse Boys. Ik heb dat altijd met veel plezier gedaan, maar twintig uur per week erin blijven steken, wil ik niet meer. Ik maak plaats voor de volgende generatie en doe dat op een moment dat ik zelf bepaal. Je moet voorkomen dat anderen zeggen dat het tijd is om te stoppen.

Daarmee komt er een eind aan een lange loopbaan binnen de vereniging. Nadat Dick Heemskerk de hele jeugd bij de club doorliep, was hij liefst vijftien jaar actief in het eerste elftal van Rijnsburgse Boys. Niet veel later werd hij al assistent-trainer. Hij zou beginnen onder Henk Wisman. ,,Door zijn plotselinge vertrek naar het betaalde voetbal werd Cock Jol hoofdtrainer. Doordat hij in de loop van het seizoen werd ontslagen, was ik toen zelfs even tijdelijk hoofdtrainer.

Vervolgens werkte hij onder Wim Schaap, Ted Verdonkschot, Niek Oosterlee, Pieter Mulders en nu onder Wilfred van Leeuwen. Voor Heemskerk springen verschillende zaken eruit als hij terugblikt. ,,De drie kampioenschappen met Ted Verdonkschot en het bekeravontuur bij onder andere Vitesse, FC Utrecht en NEC. Verder heb ik ongelofelijk plezierig samengewerkt met Niek Oosterlee. Leuk is ook dat ik een diversiteit aan trainers heb meegemaakt. Ook de prettige samenwerking met de staf zal me bijblijven. Nog steeds vormen we een hechte groep, die al jaren bij elkaar is. Maar ik ga het niet missen, want ik weet zeker dat ik er andere mooie dingen voor terugkrijg.

Op de foto van Hans Heemskerk staat Dick Heemskerk centraal met rechts de huidige hoofdtrainer Wilfred van Leeuwen en links Cees Bruinink van VV Katwijk.