Nieuws

Nabeschouwing op Rijnmondse derby Excelsior Maassluis – Jong Sparta

Met ingang van vandaag plaatsen we iedere maandag de nabeschouwingen op de duels van de Tweede Divisie van het voorbije weekend. Voor nu trappen we af met Excelsior Maassluis – Jong Sparta, de nummer drie tegen de nummer twaalf van de competitie. Deze nabeschouwing komt van de hand van de persafdeling van de thuisclub.

Excelsior Maassluis wint Rijnmond-derby van Jong Sparta Rotterdam

Excelsior Maassluis heeft voor de derde keer op rij met 2-0 gewonnen. Na de overwinningen op De Treffers en Kozakken Boys werd ditmaal Jong Sparta Rotterdam verslagen. Op een druk en zonovergoten Sportpark Dijkpolder legde Excelsior Maassluis geen grootse wedstrijd op de mat maar lukte het de ploeg van Dogan Corneille met hard werken om het achterin dicht te houden. Vervolgens hadden de Tricolores slechts een aantal kansen nodig om de overwinning veilig te stellen.

Al in de openingsminuut was Jong Sparta Rotterdam dichtbij de snelle openingstreffer en moest doelman Jean-Paul van Leeuwen redding brengen. Tien minuten later had Sekou Sylla een grote kans om voor Excelsior Maassluis te scoren maar deed ook Jong Sparta Rotterdam-keeper Michael Fabrie zijn werk goed. Toch zou Excelsior Maassluis een minuut later alsnog op voorsprong komen. De bal kwam ditmaal voor de voeten van Marouane Afaker die van dichtbij keurig afrondde (1-0).

Na bijna een half uur spelen leken de Rotterdammers op gelijke hoogte te komen nadat er een scrimmage voor het doel van Excelsior M ontstond en Youssef el Kachati onder meer de onderkant van de lat raakte. Hierbij had Excelsior M het nodige geluk en werd de rust ingegaan met een 1-0 voorsprong.

Na rust was de eerste grote kans meteen voor de Tricolores van trainer Dogan Corneille. Vincent van den Berg legde de bal neer voor de inlopende Afaker, die vervolgens zijn ingezet gestopt zag worden door Fabrie. Hierna brak een fase aan dat de ploeg van Jeroen Rijsdijk sterker werd en ook een aantal kansen kreeg. Met het nodige kunst en vliegwerk hield keeper Van Leeuwen in samenwerking met de verdediging de deur gesloten.

Met nog een kwartier te spelen ging Jong Sparta Rotterdam alles-of-niets spelen en wisselde Rijsdijk verdediger en oud-Excelsior M speler Kevin Ringeling voor aanvaller Youri de Winter. Het leverde niet het gewenste effect op voor de Kasteelclub. Sterk nog, Excelsior Maassluis verdubbelde vlak voor tijd zelfs haar voorsprong. Uit een corner van invaller Daan Blij was het Sefa Kurt die de bal snoeihard binnenschoot (2-0).

Zo won Excelsior Maassluis voor de derde keer op rij met 2-0 en blijft het meedoen voor de bovenste plaatsen. Komende zaterdag reist de ploeg af naar FC Lienden. In de Betuwe wordt om 15.30 uur afgetrapt.

Wil jij meer weten over deze club, op de hoogte blijven van alle ins en outs? Ga dan nu naar www.excelsior-m.nl!