Nieuws

Navajas Sanchez: Ik zei tegen Meneer Dolce: noem me maar Donny en Gabbana

Het leven van Donny Navajas Sanchez (26) draaide in 2018 met 180 graden. De toenmalige speler van BVV Barendrecht kreeg de kans om een loopbaan als model na te jagen in Milaan. Met die carrire gaat het in een rechte lijn omhoog, maar ondertussen staat voetbal op een laag pitje. Barendrecht maakte onlangs bekend geen beroep meer te doen op de diensten van zijn topscorer.

Navajas Sanchez (foto) zou in eerste instantie alleen de maand november wegblijven, maar door succes werd zijn verblijf in Itali met nog eens vier weken verlengd. Vervolgens kreeg hij begin 2019 het bericht dat hij was uitgenodigd voor een casting in aanloop naar de Fashion Week van Milaan. ,,Ik meldde me daardoor af voor het trainingskamp en dat was voor de club denk ik de druppel. Barendrecht heeft toen gezegd: we stoppen ermee. Ik heb inmiddels contact gehad met drie andere clubs, waaronder n uit de Tweede Divisie. Ik wilde graag een face-to-face-gesprek bij BVV, maar ik ben natuurlijk niet achterlijk. Ik snap het als ze een nieuwe speler willen halen en geen dubbele bezetting willen als ik terug zou komen.

Navajas Sanchez benadrukt dat het moeilijk was om zijn planning door te geven aan de club. ,,Mijn leven is nu zo dat ik een meter voor me zie en niet verder vooruitkijk. Ik ben nu dus weer in Milaan en heb een casting gehad bij een groot trouwpakkenmerk en Armani. Het is soms een beetje dubbel: ik zou heel graag lekker voetballen in Nederland, maar wat ik nu doe in Itali is ook prachtig en bovendien voor weinig mensen weggelegd.

Bij de vraag naar zijn eerste periode in het zuiden van Europa volgen de anekdotes zich in rap tempo op. Een avontuur zonder verwachtingen groeide uit tot een groot succes. ,,Toen ik in november naar Milaan ging, was ik totaal niet bezig met de modewereld. Ik reisde af zonder verwachtingen en was al blij geweest als ik berhaupt n klus zou krijgen. Maar mijn management I Love Models bleek dus n van de topbureaus uit Milaan. Dat kwam ik daar pas te weten. Alsof je naar AC Milan gaat en er in Itali pas achter komt dat het een van de beste voetbalclubs van het land is.

Meneer Dolce

De eerste klus die hij krijgt, is direct voor Ralph Lauren. Bij klus nummer twee vertegenwoordigt hij Dolce & Gabbana. ,,Na een maand zou ik terugvliegen naar Nederland, maar precies op dat moment kon ik een show lopen voor Dolce & Gabbana. Dat was als een droom. Toen ik mijn kleren ging passen, waren er zonder overdrijving zeven man met me in de weer. Iemand voor mijn sokken, iemand voor mijn schoenen en weer een ander voor de accessoires. Tegelijkertijd kwam er nog iemand op me af gelopen. Hij vroeg: wat is je naam? Ik zei grappend: Donny, maar je mag me ook Donny & Gabbana noemen. Die man moest lachen. Niet veel later kwam ik erachter dat ik dat tegen Meneer Dolce zei, n van de grote bazen. Dat wist ik op dat moment helemaal niet.

Na Dolce & Gabbana deed hij nog een klus met een fotograaf die veel werkt voor Burberry en Gucci en deed hij werk voor Liu-Jo, een populair kledingmerk in Itali en Spanje. Nu wacht misschien wel het allerhoogste podium: de Fashion Week. ,,Ik had vorige week weer een casting voor Dolce & Gabbana en die show heb ik waarschijnlijk geboekt. Dan wacht nog de belangrijkste show, die tijdens de Fashion Week. De Champions League van de modewereld. Dat krijg ik binnenkort allemaal te horen.

Navajas Sanchez woont samen met een ander Nederlands model in hartje Milaan. Lachend: ,,Nee, het is geen veredeld studentenhuis. We zijn geen achttien meer en hebben allebei in Nederland op onszelf gewoond. Ik zag het niet zitten om in een modellenappartement te gaan wonen, want dan heb je de kans dat je met zn vieren in een klein kamertje zit. De lat ligt onwijs hoog in Milaan, maar dromen van steden als Londen, Parijs en New York mag altijd. Het zou fantastisch zijn om met mijn werk uiteindelijk de wereld over te gaan.

Tekst: Tim Beck

Lees ook:

Tim Eekman keert terug naar BVV

Rentree Jack van den Berg een feit

Ondanks modellenwerk wil Navajas Sanchez zeker niet stoppen met voetbal