Nieuws

Nick van Staveren: ‘Ik weet wat ik heb bij Noordwijk’

De keuze om bij VV Noordwijk te blijven, heeft Nick van Staveren (24) goed gedaan. De aanvaller kon voor meer geld naar de buren van Quick Boys, maar heeft het simpelweg te goed naar zijn zin bij zijn huidige club. ,,Ik weet wat ik bij Noordwijk heb.”

Van Staveren is een druk man. Hij werkt in de luchtvracht en is verantwoordelijk voor de export. Zijn baan valt momenteel goed te combineren met voetbal in de Tweede Divisie, maar de aanvaller erkent dat trainingsdagen soms best pittig zijn. ,,Mijn baas is supporter van Sliedrecht. Hij weet hoe het eraan toegaat in de top van het amateurvoetbal en dus mag ik op trainingsdagen eerder weg. Dan is het vaak even snel een kwartiertje eten en vervolgens door naar de club.”

Quick Boys

Zijn dagelijkse werkzaamheden, voetbalactiviteiten voor Noordwijk en nabije toekomst schoten de laatste weken constant door zijn hoofd. Van Staveren kon een transfer maken naar Quick Boys, maar heeft besloten zijn club trouw te blijven. ,,Ik had veel dingen tegelijk in mijn hoofd. Dat gaat malen bij mij. Dan stel ik mezelf vragen als: “wat willen mensen van me en wat vinden ze van me”? Het werd daardoor een beetje chaotisch in mijn bovenkamer. Ik kon me niet concentreren op één iets.”

Mede daardoor vielen de prestaties van Noordwijk en Van Staveren een aantal weken tegen. ,,Ik heb snel duidelijkheid gegeven over mijn toekomst en in de wedstrijd die volgde, was ik weer trefzeker. Dat is geen toeval. Doordat Quick Boys kwam, moest ik de keuze nu al maken. Sommige jongens spelen voor het geld, maar voor mij is dat geen leidraad. Ik zie het als een mooi extraatje. Ik heb een goed gesprek gehad bij Quick Boys en de club schotelde me een mooi aanbod voor, maar ik ga niet voor een paar knaken extra bij de buren voetballen. Ik weet wat ik bij Noordwijk heb en de club heeft me laten blijken dat ze me waarderen. Ik heb het simpelweg te goed naar mijn zin bij Noordwijk.”

Bij Noordwijk hopen ze de komende jaren uit te groeien tot een vaste waarde in de Tweede Divisie. Het is de bedoeling dat Van Staveren één van de dragende spelers wordt. Met een elfde plaats doet de ploeg het dit seizoen niet onaardig. ,,In de Derde Divisie maakte ik er achttien, maar in de voorbereiding kreeg ik wel door dat het niveau in de Tweede Divisie hoger ligt. We startten goed aan de competitie, maar vervolgens verloren we een aantal weken op rij. Toen hebben we wel gezegd: “jongens, er wordt meer verwacht dan alleen het verzorgde spel van Noordwijk”. Ik merk dat we dat nu beter oppikken.”

Feyenoord

Het grootste verschil tussen de Tweede en Derde Divisie is volgens Van Staveren dat clubs veel stabieler zijn. ,,Bijvoorbeeld met het afmaken van kansen. Raily Ignacio en Danny van den Meiracker weten we hoe ze met een mogelijkheid moeten omgaan. We zitten nog in een leerproces, ook omdat we gewend waren alles te winnen. Als we vorig seizoen 2-0 achter kwamen, dan wisten we met zekerheid: dit kunnen we nog omdraaien.”

Al met al draait Van Staveren persoonlijk een prima seizoen. Hij vond al zes keer het net en gaf ook een aantal beslissende voorzetten. Zo is hij op een niveau beland waarop hij in zijn jeugd nooit acteerde. ,,Ik heb op mijn tiende weleens stagegelopen bij Feyenoord en werd in de gaten gehouden door AZ, maar ik was nooit zo bezig met profvoetbal. Ik wilde lekker voetballen en speelde in mijn jeugd nooit hoger dan de Tweede Klasse. Ik kon wel naar clubs van het kaliber ARC en Alphense Boys, maar daar had ik helemaal geen zin in. Ik zat op mijn plaats bij Hillegom. Doordat ik altijd op een lager niveau speelde, denk ik nog de nodige marge te hebben om door te groeien.”

Tekst: Tim Beck

Op de foto juicht Nick van Staveren na zijn doelpunt tegen Koninklijke HFC.