Nieuws

Niek Versteegen levert contract in bij De Treffers

Niek Versteegen stopt bij De Treffers. Het bleek voor de aanvaller onmogelijk om het runnen van zijn  hoveniersbedrijf nog te combineren met spelen in de Tweede Divisie. De 24-jarige spits heeft daarom zijn contract tot medio 2020 ingeleverd en gaat op een lager niveau spelen bij Venray.

De aanvaller heeft zijn besluit uitgelegd aan de regionale krant De Gelderlander: ,,Ik merk de laatste maanden dat het me allemaal te veel is. De hele dag ben ik aan het pezen waardoor ik de autorit naar Groesbeek een inkakmoment heb. Daar komt nog eens bij dat ik nu weinig tijd overhoud voor het papierwerk dat ik erbij heb gekregen.” Nadat Versteegen in de winter van vorig seizoen de beladen overstap maakte van Achilles’29 naar plaatsgenoot De Treffers, kwam hij deze voetbaljaargang door een gebroken middenvoetsbeentje tot slechts tien wedstrijden in de Tweede Divisie. Tijdens die duels kwam hij tot liefst zes doelpunten en een assist.

Volgens de centrumspits heeft zijn blessure geen rol gespeeld in zijn beslissing. Hij keert nu terug naar SV Venray, waarvoor hij speelde tot hij de overstap maakte naar Achilles’29. ,,Helemaal stoppen was geen optie, want ik heb nog plezier in het spelletje. Het gaat om de tijd die ik kwijt ben. Ik train straks een keer minder in de week, bovendien ben ik er binnen twee minuten met de fiets.”

Op de foto zien we Niek Versteegen (links) verwikkeld in een duel met Sanny Monteiro van Kozakken Boys