Nieuws

Niels Kornelis en Tjeu Langeveld plakken er een jaar aan vast

De Treffers heeft bekend gemaakt dat twee vaste waarden hun verblijf bij de club verder hebben verlengd. Niels Kornelis gaat voor zijn elfde seizoen in het rood-zwart en Tjeu Langeveld begint in de zomer aan zijn derde volledige jaar bij de selectie.

Niels Kornelis (foto) is inmiddels óók voor de tegenstanders een bekende verschijning in het doel van De Treffers. Volgend seizoen begint de 29-jarige al aan zijn negende competitie in het eerste elftal. Vanaf 2013/’14 speelde de doelman 179 wedstrijden. Daarvoor had hij er al twee jaar in de jeugd op zitten. Kornelis: ,,Zowel de Technische Commissie als ik is heel tevreden over de samenwerking. Het gesprek over mijn contractverlenging was dus eigenlijk vooral een formaliteit. We waren er meteen uit.”

Vorig seizoen raakte de doelman enkele wedstrijden zijn vertrouwde plek kwijt, maar inmiddels is hij weer een stabiele factor bij de rood-zwarten. ,,Zolang ik het niveau aankan en het vanuit beide kanten bevalt, ga ik graag door. Of dat bijvoorbeeld nog twee of vijf jaar is, is op dit moment niet te zeggen en bekijken we gewoon van jaar tot jaar. Ik zie mezelf in ieder geval niet meer bij een andere club spelen.”

Tjeu Langeveld toonde zich eveneens verheugd over zijn contractverlenging. ,,Ik vind het een mooi gebaar dat de Technische Commissie nog voor de winterstop het vertrouwen in me uitspreekt. Dat ik dit seizoen al veel speelminuten heb gemaakt, zorgt er daarbij ook voor dat ik absoluut geen reden had om niet te blijven.” Hij speelde tot dusverre 38 wedstrijden voor De Treffers, waarvan veertien als basisspeler. In deze wedstrijden scoorde de middenvelder één keer tegen de huidige koploper Koninklijke HFC. Op basis van zijn elf wedstrijden in de basis van dit seizoen kan gesteld worden dat de allrounder zijn échte doorbraak beleeft. Hij begon als rechtsback, maar speelt momenteel op het middenveld. ,,Daar ligt mijn voorkeur, maar natuurlijk ben ik blij met alle minuten die ik maak.”

Door deze contractverlengingen liggen er bij De Treffers inmiddels tien spelers vast voor volgend seizoen. Boy van de Beek, Bob Melis, Dennis Janssen, Bryan Sirvania, Gino van den Berg, Coen Maertzdorf, Lowie van Zundert en Jermo Wilsterman staan dan ook onder contract.