Nieuws

Niels Redert stopt aan het eind van het seizoen

Niels Redert beindigt zijn actieve loopbaan aan het eind van het seizoen. De routinier heeft dan zijn hele sportieve leven doorgebracht bij Excelsior Maassluis, nadat hij daar al de hele jeugdopleiding doorliep.

Momenteel is Redert bezig aan zijn veertiende seizoen in de A-selectie. De 33-jarige middenvelder kan het spelen in de Tweede Divisie steeds moeilijk combineren met zijn drukke werkzaamheden en zijn gezin. ,,Ik ben inmiddels zeven jaar werkzaam voor Excelsior Rotterdam en tegenwoordig directeur van de foundation. Er ligt daar veel werk. Verder ben ik bijna een jaar vader en ik merk aan mezelf dat ik heel graag bij mijn vrouw en kind wil zijn, iets wat erg lastig is met vier keer per week voetballen bij Excelsior Maassluis.

Tijdens zijn veertien seizoenen als selectiespeler van Excelsior Maassluis maakte Redert zon beetje alles mee: promotie/degradatiewedstrijden, kampioenschappen in de Hoofd- en Topklasse, het winnen van de Voetbal Rijnmond Cup, de degradatie uit de Hoofdklasse, het winnen van de Supercup, de wedstrijd om de KNVB-Beker tegen PSV en als absolute hoogtepunt het winnen van het Algeheel Kampioenschap bij de amateurs.

Hoewel Redert stopt, blijft hij verbonden aan Excelsior Maassluis. ,,Momenteel hebben er verkennende gesprekken plaats met het Technisch Management Team om te kijken of er in de toekomst een rol is weggelegd rondom de hoofdmacht, aldus Redert.

Lees ook:

Dean van Ooijen volgt Patrick Batist