Nieuws

Niels Vorthoren vierde nieuweling voor BVV Barendrecht

BVV Barendrecht heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Niels Vorthoren. De voormalig profvoetballer strijkt na de zomer neer op sportpark De Bongerd.

Niels Vorthoren speelde recent in Scandinavië. Met het Zweedse BK Häcken won hij eerst in 2016 de nationale beker om vervolgens verder te gaan in Noorwegen. Met Idrettsklubben Start uit Kristiansand promoveerde hij naar de hoogste divisie van dat land, waarna het met Sandnes Ulf, niet lukte om dit kunststukje te herhalen. Afgelopen winter koos de aanvallende middenvelder ervoor terug te keren naar Nederland, waar zijn vrouw en pasgeboren dochter wonen. Zodoende besloot hij om verder te gaan bij BVV na eerder te hebben gespeeld voor onder meer MVV, Excelsior, FC Den Bosch en Willem II.

Niels Vorthoren is de vierde nieuweling van Barendrecht voor komend seizoen. Eerder maakten Tim Eekman, Peter de Lange en Stanley Husen bekend volgend jaar terug te keren bij de club waarvoor zij eerder in hun carrière actief waren.

Er staat tegenover dat Jeffrey Aarts zijn vertrek bij BVV heeft aangekondigd. Na zeven jaar actief te zijn geweest op sportpark De Bongerd, kiest de 30-jarige verdediger na de zomer voor een overstap naar een andere club. Vanwege zijn aan en privéomstandigheden wil de verdediger meer in de buurt van zijn woonplaats spelen. Hij kwam in 2012 van Nootdorp naar Barendrecht. Daarvoor was hij actief voor Voorschoten’97 en DHC Delft.

Op de foto is Niels Vorthoren in het geelzwarte shirt van BK Häcken actief in de bekerfinale tegen Malmö FF.