Nieuws

Nieuwe selectie IJsselmeervogels begint vorm te krijgen

IJsselmeervogels heeft in zeer korte tijd zes contracten met spelers getekend. In vier gevallen ging het om verlengingen en twee talenten kregen hun eerste verbintenis. Met het zetten van verschillende handtekeningen krijgt de nieuwe selectie voor het seizoen 2019/20 steeds meer vorm.

Gillian Justiana, Robbert Olijfveld, Mike van de Laar en Lammert Geert Heek hebben hun bestaande contracten tussentijds verlengd tot de zomer van 2021, terwijl de jonge talenten Rick Blokhuis (18) en Wesley Mink (17) als beloning voor hun ontwikkeling een verbintenis kregen voor de rest van het seizoen. Omdat de laatstgenoemde twee nog niet meetellen voor de competitie van 2019/20 staat de teller nu op acht man die al vastliggen. Behalve de vier genoemde voetballers gaat het om Jaimy Schaap, Kevin van Diermen, Danny van den Meiracker en Dylan Chiazor.

Gillian Justiana, de 27-jarige international van Curaao kwam begin vorig seizoen op transfer deadline dag naar IJsselmeervogels. De in Zwolle woonachtige Justiana zou na onder meer zes jaar Helmond Sport het actieve voetbal vaarwel zeggen, maar koos toch voor een overstap naar De Westmaat. Het voetballen bij IJsselmeervogels combineert de goedlachse linkspoot met het trainerschap in zijn voetbalschool AJ Soccerdreams. Een voetbalacademie dat hij oprichtte met Yassine Assa. Verder traint Justiana sinds dit jaar PEC Zwolle Onder-10 en geeft hij techniektraining aan de bovenbouw van de Zwolse jeugdopleiding.

Justiana miste vorig seizoen vanwege het late instromen slechts de twee openingswedstrijden, maar startte sindsdien elke wedstrijd in de basis. Ook dit seizoen miste de technisch vaardige en fysiek sterke Justiana nog geen speelminuut.

Gigantische ontwikkeling

De technische commissie is bij monde van Andr van Diermen ook dolblij met de verlenging met Robbert Olijfveld: ,,Robbert heeft in de afgelopen anderhalf jaar een gigantische ontwikkeling doorgemaakt. In anderhalf jaar tijd is hij uitgegroeid tot onbetwiste basisspeler. Met vorig seizoen 14 treffers en dit seizoen ook alweer drie treffers heeft hij een prima productie. Helemaal als je beseft dat hij de strafschoppen niet neemt. Sinds het ontstaan van de Derde Divisie zijn we bij IJsselmeervogels weer begonnen met het bouwen aan een team. Robbert sluit daar met zijn leeftijd, kwaliteiten en de manier waarop hij zich in de groep opstelt goed op aan.”

Olijfveld kwam in de zomer van 2017 over van ASWH en speelde daarvoor voor Jong Sparta Rotterdam. In zijn jeugd speelde de aanvaller bij Bolnes, Spartaan ’20, Excelsior en Feyenoord.

Mike van de Laar is niet meer weg te denken uit de basis van Ted Verdonkschot. Uit zijn contractverlenging spreekt vertrouwen, aldus Van Diermen: ,,Mike is een hele belangrijke middenvelder voor ons, die vorig seizoen heel erg sterk terugkwam van een zware knieblessure. Mike beschikt over een fluwelen traptechniek, een zeer goed spelinzicht en een enorme dosis werklust en karakter. Iemand die goed in de groep past en inmiddels al lang en breed beschikt over het IJsselmeervogels-DNA.

Van de Laar kwam in 2006 over uit de jeugd van Ajax waarna hij instroomde in de C1. Na drienhalf jaar in de opleiding haalde toenmalig trainer Jan Zoutman hem vervroegd bij de A-selectie en liet hem op 23 september 2010 debuteren. Enkele jaren later volgde zijn definitieve doorbraak. Van de Laar, die voor zijn tijd bij Ajax nog twee jaar bij het Amersfoortse KVVA speelde, startte ook dit seizoen tot nu toe elke wedstrijd. Het brengt hem op een totaal van 193 officile wedstrijden in het eerste, met daarin 30 treffers.

Beloning

De technische commissie heeft ook het contract van Lammert Geert Heek met twee jaar verlengd. De 23-jarige doelman, in het dagelijks leven online marketeer, speelt al sinds de Onder-8 bij IJsselmeervogels. Vanaf deze zomer, of eigenlijk al iets daarvoor, is de boomlange doelman actief in de A-selectie en dat geschiedt in dusdanige tevredenheid dat een contractverlenging uiteindelijk het gevolg is. Verder hebben Rick Blokhuis (18) en Wesley Mink (17) deze week een njarig contract getekend dat beiden tot het einde van het seizoen verbindt aan IJsselmeervogels. De twee verdedigers liepen in de voorbereiding op proef mee met de A-selectie en zijn nu beloond met hun eerste contract.

Op de foto is Gillian Justiana (rechts) in actie voor IJsselmeervogels tijdens de recente derby tegen SV Spakenburg in duel met Kevin Sterling.