Nieuws

Nieuwe selectie van Rijnsburgse Boys staat al op 16 man

Vleugelspits Max Hudepohl (22) heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw tweejarig contract, waarmee hij zich tot medio 2021 aan Rijnsburgse Boys verbindt. Daarmee is hij de zestiende speler van de huidige A-selectie die een doorlopend contract heeft.

,,Ik ben heel blij met de contractverlenging, aldus Hudepohl op de officile site van Rijnsburg. ,,De club heeft gekozen voor continuteit, met het snel vastleggen van spelers als Jeffrey Jongeneelen, Bram Ros, Jeroen Spruijt, Richard van Nieuwkoop en noem ze allemaal maar op. Zo wordt er gebouwd aan een ploeg van de toekomst. Ik ben blij dat ik daar ook deel van mag uitmaken. We kunnen individueel en als team alleen maar beter worden. Voorlopig moeten we het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Na de winterstop kijken we dan wel waar we staan en of we mee kunnen doen om de eerste plaats.

Medio 2016 kwam Max Hudepohl over van het Haagse Quick. Inmiddels is hij bezig aan zijn derde seizoen in Rijnsburgse Boys dienst. Opvallend is dat de talentvolle aanvaller sinds augustus elke wedstrijd in de basis staat, met inmiddels twee goals achter zijn naam, daar waar hij eerder wedstrijden miste, voornamelijk als gevolg van blessures. ,,In de eerste helft van afgelopen seizoen jaar heb ik nog wel regelmatig minuten gemaakt, deels als basisspeler en deels als invaller. Maar na de winterstop raakte ik zwaarder geblesseerd en stortte het als een kaartenhuis in elkaar. Dat doet mentaal iets met je. Je wilt als ambitieuze speler toch op veld 1 staan. Maar ik heb ervan geleerd en heb hard gewerkt aan mijn herstel.

Stempel drukken

Met een basisplaats als resultaat. ,,Dat ik nu wel speel, heeft onder andere met vertrouwen van de trainer te maken. Maar vertrouwen is een breed begrip. Het moet ook uit jezelf komen. En het heeft te maken met het feit dat je elke week speelt. Daardoor kom je in een ritme, waardoor je beter gaat spelen. Wat eveneens helpt is de meer dominante speelwijze met hoog druk zetten. ,,Voor mij als buitenspeler is dat geweldig, want daardoor krijg ik vaker de bal en kan ik meer mijn stempel drukken. De speelwijze is wel moeilijker dan bijvoorbeeld een blok met verdedigers neerzetten en van daaruit counteren, zoals veel ploegen doen. Maar voor het groepsproces is dit beter.

Max Hudepohl studeert eind dit jaar af als docent lichamelijke oefening, waarna hij op zoek gaat naar een baan in het onderwijs. ,,Ooit wil ik een eigen onderneming opzetten op sportgebied, maar dat is voor later. De komende jaren focus ik op het voetballen bij Rijnsburg.

Op de foto is Max Hudepohl (rechts) in duel met Richelo Fecunda van VVSB.