Nieuws

Nieuwjaarswedstrijd van Koninklijke HFC eindigt in gelijkspel

De traditionele Nieuwjaarswedstrijd bij Koninklijke HFC is geindigd in een 3-3 gelijkspel. Tegenwoordig speelt niet de ploeg uit de Tweede Divisie, maar de zaterdagselectie deze wedstrijd tegen de oud-internationals. Daaraan voorafgaand wonnen de voormalige Oranje Leeuwinnen met 4-3 van Royal Haarlem All-Stars.

De oud-internationals traden aan zonder Andy van der Meyde, die vanwege een getrokken kies had moeten afzeggen. Hoewel de voormalige rechtsbuiten van Ajax en PSV ontbrak, kwamen de bezoekers al na twee minuten op voorsprong door een treffer van Romano Denneboom. Dankzij twee doelpunten van Bart Nelis en n van Lucas Verstraten boog Koninklijke HFC de 0-1 achterstand om in een 3-1 voorsprong, maar de oud-internationals kwamen nog terug door goals van Andwl Slory en Martijn Reuser eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

De traditionele Nieuwjaarswedstrijd wordt al sinds 1923 gespeeld, maar zaterdag was er voor het eerst een wedstrijd met oud-speelsters van de Oranje Leeuwinnen. Zij wonnen dus met 4-3 van de Royal Haarlem All-Stars. Manon Melis scoorde twee keer, Anouk Hoogendijk en Kirsten van de Ven maakten de andere doelpunten. Daphne Koster toonde zich na afloop tegenover de NOS enthousiast over de primeur. ,,Dit is voor herhaling vatbaar. We waren met allemaal meiden die bij het EK van 2009 in de halve finales hebben gestaan. Mooi om dan weer eens bij elkaar te komen en zo’n wedstrijd te spelen.

Op de foto is Michael Mols in actie voor de oud-internationals.

Lees ook:

Andy van der Meijde en Glenn Helder debuteren in Nieuwjaarswedstrijd

Noviteiten bij Nieuwjaarswedstrijd van Koninklijke HFC