Nieuws

Nigel Ogidi Nwankwo van Scheveningen naar Quick Boys

Nigel Ogidi Nwankwo maakt met ingang van het seizoen 2020/’21 deel uit van de A-selectie van Quick Boys. De 21-jarige linkervleugelverdediger, die nu nog uitkomt voor SVV Scheveningen, is de eerste nieuweling voor het komende voetbaljaar.

Op jonge leeftijd werd Ogidi Nwankwo gescout door ADO Den Haag. Bij de profclub uit de Hofstad doorliep de geboren Hagenaar de gehele jeugdopleiding. Vorig seizoen maakte de linksback de overstap van Jong ADO Den Haag naar Westlandia. Daar werkte hij samen met Edwin Grünholz die destijds de scepter zwaaide bij de Naaldwijkers. Na een sterk jaar in de Derde Divisie zondag klopte Scheveningen bij hem aan. Ook op Houtrust groeide de verdediger uit tot een vaste waarde.

,,Nigel heeft de eigenschappen van een moderne linksback”, aldus bestuurslid selectievoetbal Gert Pluimgraaff over de nieuweling. ,,Hij is een geschoolde voetballer, fysiek sterk en enorm snel. Nigel staat niet alleen verdedigend zijn mannetje, maar probeert tevens in aanvallend opzicht een bijdrage te leveren. Dat hebben we onder meer ervaren in de onderlinge wedstrijd tussen Quick Boys en Scheveningen. Met zijn komst hebben we voor volgend seizoen ook de linksbackpositie dubbel bezet.”

De ambitieuze Ogidi Nwankwo kijkt uit naar het weerzien met trainer Grünholz. ,,Ik ken hem van mijn tijd bij ADO Den Haag. Hij heeft mij ook naar Westlandia gehaald. Ik heb heel veel vertrouwen van de trainer gekregen. Ik ben hem dankbaar voor de transfer die ik naar Scheveningen heb kunnen maken. Dat is toch weer een stap hogerop. Uiteindelijk wil ik bij Quick Boys, een mooie en grote club, mezelf verder ontwikkelen en zien waar mijn plafond ligt.”

Op de foto heeft Nigel Ogidi Nwankwo een aanvallende actie voor SVV Scheveningen, waarbij Taye Lee van Jong FC Volendam hem probeert af te stoppen.