Nieuws

Nog drie jaar geen reguliere promotie uit Tweede Divisie

De bondsvergadering van de KNVB heeft bepaald dat er ook de komende drie jaar (tot medio 2023) geen reguliere promotie van de Tweede naar de Eerste Divisie is.

,,Hiervoor is gekozen omdat er op korte termijn onvoldoende perspectief is voor een overeenstemming tussen de verschillende partijen”, aldus de voetbalbond in een officiële verklaring. Dit wil niet zeggen dat de topamateurs niet meer te maken krijgen met beloften van profclubs. De bondsvergadering, die wordt voorgezeten door Michael van Praag (foto), besloot ook dat in de Eerste en Tweede Divisie het aantal beloftenteams (respectievelijk vier en twee ploegen) ongewijzigd blijft. Deze aantallen zijn vastgezet.

Om toch verloop te creëren is er vanaf 2021/’22 promotie en degradatie mogelijk voor de beloften tussen de Eerste en Tweede Divisie. Ook spelen er met ingang van het seizoen 2020/’21 geen beloftenteams meer in de Derde Divisie. Vanuit de nieuw op te zetten Onder 21 competitie is het mogelijk om te promoveren naar de Tweede Divisie en andersom te degraderen naar de Onder 21 competitie.