Nieuws

Noordwijk scoort altijd, maar Katwijk heeft Marciano Mengerink

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de livewedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer VV Katwijk-VV Noordwijk.

De Tweede Divisie is toe aan de tiende speelronde waarin de Katwijk en Noordwijk elkaar ontmoeten op een moment dat beide elftallen last hebben van een mindere vorm. Na vier duels waren Noordwijk en Katwijk de meest naaste belagers van koploper IJsselmeervogels, maar inmiddels zijn de ‘Rooien’ uit het spreekwoordelijke zicht geraakt.

De thuisploeg van Jan Zoutman kwam na die vierde speelronde tot nog maar één zege (G2, V2) en won geen van de laatste drie wedstrijden (G1, V2). De laatste keer dat Katwijk vier opeenvolgende competitieduels niet winnend afsloot, was alweer in februari 2017. En dat terwijl VV Katwijk het defensief prima op orde heeft. Met slechts acht tegentreffers vormt de achterhoede de minst gepasseerde verdediging van dit seizoen. Verder verzekerden de Oranjehemden zich dinsdag van de volgende ronde in de strijd om de KNVB-beker, door met 0-3 te winnen van Flevo Boys. Het vertrouwen in een goede afloop zal dus langzaamaan groeien sportpark op De Krom. Met de wetenschap dat Marciano Mengerink in drie van de laatste vier thuiswedstrijden trefzeker was, kan Noordwijk de borst natmaken.

Een kleine vijf kilometer verderop aan de Duinwetering wacht de ploeg van trainer Kees Zethof zelfs al vijf competitieduels op een overwinning (G2, V3). Zij kreeg in de laatste vier wedstrijden twaalf tegendoelpunten: een gemiddelde van drie per duel. Dat is te veel, maar wel nam Noordwijk zaterdag een punt mee bij GVVV. Als de oefenmeester zijn elftal defensief weer op orde krijgt, lijkt een resultaat binnen handbereik, want de aanhang weet dat hun favorieten altijd scoren. De promovendus is immers slechts één van de vijf teams die in alle duels die het dit seizoen speelde trefzeker was. Katwijk pakte dit seizoen nog geen enkel punt na een achterstand, dus de eerste klap kan voor Noordwijk een daalder waard zijn.

Op de foto probeert Marciano Mengerink (rechts) van VV Katwijk om Wilco den Hartog van GVVV van zich af te schudden.