Nieuws

Olaf van der Sande maakt tussentijdse overstap naar Nieuw Zuid

Olaf van der Sande maakt per 1 januari de overstap van SV Spakenburg naar het Quick Boys van trainer Edwin Grünholz. De aanvaller tekende op sportpark Nieuw Zuid een contract tot het einde van het seizoen.

De 25-jarige is op verschillende posities in de voorhoede inzetbaar en was namens SV Spakenburg in 2918/’19 nog goed voor negen treffers in de competitie. Daarvoor maakte de inwoner van Bleiswijk faam als doelpuntenmaker in dienst van Capelle. Met die ploeg stond hij in het verleden regelmatig tegenover Quick Boys. De spits genoot zijn opleiding bij Sparta Rotterdam.

Bestuurslid Gert Pluimgraaff is verheugd met de komst van Olaf van der Sande (foto). ,,We zijn de afgelopen periode op zoek gegaan naar versterking voor de voorhoede. Met hem halen we een snelle en doelgerichte spits in huis die de aanvallende opties van de trainer vergroot. Vanwege een blessure heeft hij dit seizoen nog niet veel kunnen laten zien, maar Olaf is nu weer topfit en zeer gemotiveerd om te laten zien wat hij in huis heeft.”

Ook de speler in kwestie kijkt uit naar de samenwerking op Nieuw Zuid. ,,Quick Boys is een heel mooie club, één van de grootste amateurclubs van Nederland. Er wordt ook altijd verzorgd voetbal gespeeld.” Het is voor Van der Sande de eerste keer dat hij halverwege het seizoen de overstap maakt naar een andere club. ,,Dat is nieuw voor mij, maar ik weet wat ik kan. Ik wil belangrijk zijn voor Quick Boys en de ploeg aan doelpunten helpen. Daarom is de club bij mij terechtgekomen.”