Nieuws

Onbewuste spelersruil tussen Katwijk en HFC

Hoewel het onbewust gebeurde, is er komende zomer sprake van een spelersruil tussen VV Katwijk en Koninklijke HFC. Jordy Hilterman maakt dan de overstap naar Haarlem, nadat zijn huidige club Katwijk twintig dagen geleden de komst van Lars Weistra aankondigde.

Koninklijke HFC heeft Jordy Hilterman dus voor volgend seizoen toegevoegd aan de selectie. De centrumspits speelde weliswaar de afgelopen twee seizoenen voor VV Katwijk, maar de 23-jarige is geboren en woonachtig in Haarlem, waardoor hij dus heeft gekozen voor voetbal in zijn stad. De 1.95 meter lange aanvaller genoot zijn opleiding bij FC Volendam en maakte in de zomer van 2018 zijn entree op sportpark De Krom. Daarmee is er in zekere zin sprake van een soort spelersruil, omdat Katwijk een kleine drie weken geleden al bekend maakte dat Lars Weistra in de zomer juist de omgekeerde weg gaat.

Voorts meldde de technische commissie van Koninklijke HFC dat Sam van Huffel heeft besloten om zijn verblijf aan de Spanjaardlaan te verlengen. In korte tijd heeft de middenvelder een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Die onderstreepte hij door zaterdag nog twee keer te scoren in de topper tegen IJsselmeervogels.

Op de foto is Jordy Hilterman (links) nog in actie voor VV Katwijk in een direct duel met Lars Bosscha van ASWH.