Nieuws

Ondanks modellenwerk wil Navajas Sanchez zeker niet stoppen met voetbal

De middenvelder van BVV Barendrecht, Donny Navajas Sanchez (26), is afgelopen dinsdag vertrokken naar Milaan in de hoop zijn carrire als model verder uit te bouwen. Wat hem te wachten staat in de Italiaanse stad van de mode wist hij voor zijn vertrek nog niet exact. ,,Ik laat het op me afkomen en ga er gewoon onwijs van genieten.

In het verleden waren er al mensen die tegen hem zeiden dat hij zou kunnen doorbreken als model, maar Navajas Sanchez dacht er vaak het zijne van. ,,Ik had altijd zo van: als dat echt zo zou zijn, dan word ik wel gescout. Maar op een gegeven moment zei oud-bokser Regilio Tuur, die ik ken uit Rotterdam, het ook. Hij woont nu in New York en traint daar Victoria Secret-modellen. Hij dacht oprecht dat ik de kans had om door te breken. Verder heeft mijn vriendin de nodige shoots gehad en daardoor redelijk wat contacten in het wereldje. Ook zij zei het. Toen dacht ik wel: ik ga het eens proberen en dan zien we het wel.

Het Nederlandse agentschap LEAD Model ziet heil in een samenwerking en geeft hem nu die kans. ,,LEAD Model heeft me naar Milaan gebracht. Ik ben pas twee maanden echt serieus bezig met een loopbaan als model, dus het is nog heel pril. Het is dan ook een flinke stap om al naar Milaan te mogen. Het kwam mooi uit, want hiervoor was ik wakeboard-instructeur op het strand van Nesselande. Dat is seizoengebonden, dus ik had eigenlijk op dat moment niet veel om handen. Verder ben ik installateur en verkoper geweest van alarmsystemen. Ik ben van alle markten thuis, haha.

Armani

Kortom, Navajas Sanchez was actief in hele andere werelden dan waarin hij zich de komende maand bevindt. Hij erkent gezonde spanning te hebben voor zijn nieuwe avontuur. ,,Ik heb rond de tafel gezeten met mijn agency en samen hebben we mijn portfolio in orde gemaakt. Vanaf heel de wereld komen er modellen naar Milaan en vervolgens worden er een paar uitgepikt. De agency waar ik naartoe ga in Milaan, I LOVE Models, krijgt zon zeshonderd aanmeldingen per dag.

I LOVE Models gaat castings regelen waarin Navajas Sanchez zich hoopt te tonen. Na die castings is het afwachten of er eventueel een klus voor merken als Armani of Dolce & Gabbana in het verschiet ligt. Zijn agency in Itali heeft er in ieder geval vertrouwen in. ,,Zij wilden dat ik twee maanden die kant op zou gaan, maar het is helemaal nieuw voor me en ik wil het eerst een maand aankijken. Ik heb niet echt een doel geformuleerd voor mijn periode in Milaan. Ik laat het op me afkomen en ga genieten van het moment.

De topscorer van Barendrecht heeft een appartement geregeld op vijftien minuten van het centrum van de stad, waar hij samen met een ander Nederlands model verblijft. ,,Bijna alle castings zijn in het centrum, dus ik zal het nodige van de stad gaan zien. En als voetbalfan zou het natuurlijk gaaf zijn om nog een wedstrijd mee te pikken van AC Milan of Internazionale.

Adrie Poldervaart

Zijn modellenwerk mag in de lift zitten, het voetballen wil hij voorlopig absoluut niet loslaten. Het afscheidsavondje na zijn voorlopig laatste wedstrijd bij Barendrecht zag hij dan ook niet als een definitief einde bij zijn club. ,,Het kan zomaar zijn dat ik snel weer terug ben als het niets wordt. Ik heb zeker niet besloten om te stoppen met voetballen. Daar gaat het dit seizoen ook te goed voor. Ik heb al zes doelpunten gemaakt en voel me goed. We hebben een hele nieuwe ploeg. Het heeft weliswaar tijd nodig gehad om op elkaar ingespeeld te raken, maar ik merk dat er steeds meer structuur in ons spel begint te komen.

Hoewel Navaras Sanchez het uitstekend kan vinden met hoofdtrainer Albert van der Dussen beaamt hij dat de trainerswissel even wennen was. De voormalige oefenmeester Adrie Poldervaart was dan ook meer dan een trainer voor de meeste spelers van Barendrecht. ,,We hebben nog steeds met regelmaat contact met hem, want hij zit nog in een groepsapp met ons. Hij wenst ons elke wedstrijd succes en is nog steeds betrokken bij de club. Hij is 24/7 bezig met voetbal en kon natuurlijk niet voor niets aan de slag bij Excelsior. Hij houdt nog alles in de gaten, dus ook de Tweede Divisie.

Tekst: Tim Beck

Op de foto viert Donny Navajas Sanchez (rechts) n van zijn doelpunten van dit seizoen: die tegen GVVV.