Nieuws

Onervaren Tamerus na ongeslagen reeks: ‘Nooit door m’n hoofd gegaan’

Trainen deed Gertjan Tamerus al in de jeugd van zijn huidige werkgever, hierna was hij actief als hoofd jeugdopleiding bij de huidige nummer drie van de Tweede Divisie. Hij had het echter nooit voor mogelijk gehouden dat zijn debuutjaar als hoofdtrainer zo glansrijk zou zijn. Na de doelpuntloze remise van afgelopen zondag op bezoek bij koploper AFC staat de teller voor de 38-jarige oefenmeester op maar liefst elf duels ongeslagen. Tamerus zelf, clubleiding en alle andere betrokkenen bij Koninklijke HFC staan er nog steeds van te kijken, zo legde NH Nieuws onlangs vast.

Waar concurrent AFC nu nog slecht acht punten losstaat van de Haarlemmers (één duel minder gespeeld overigens) heeft men op Sportpark Eindenhout nog steeds vertrouwen in het verzilveren van de titel. Binnen de club is men erg te spreken over hoe de onervaren hoofdcoach zich manifesteert. In gesprek met NH Nieuws geeft hersteltrainer Gerrit Peijs te kennen dat hij de 38-jarige oud-prof aanvankelijk had geadviseerd om op een niveau lager zijn debuut als eindverantwoordelijke te maken. Dat het hem nu zo voor de wind gaat had óók Peijs niet kunnen voorspellen, de hersteltrainer spreekt lovend over zijn manier van trainen: ”Het ligt aan de manier hoe hij het spel benadert, waarop hij traint, de rust die hij uitstraalt naar de ploeg toe en dat hij er een echt team van heeft gemaakt.”

De hoofdrolspeler in dit voortvarende succes blijft zo bescheiden als dat hij aantrad. Dat hij dus na zondag elf keer ongeslagen zou blijven was ook voor hem een verrassing: ”Je hoopt het natuurlijk maar het is nooit door m’n hoofd gegaan, dat maakt het wel heel leuk om het mee te maken.”

Bekijk ook: https://tweededivisie.nl/video/samenvattingen/samenvatting-afc-koninklijke-hfc-10-februari-2019/