Nieuws

‘Heb op laagste en hoogste amateurniveau gespeeld’

Er zijn maar weinig voetballers in de Tweede Divisie die eenzelfde weg hebben bewandeld als Tom van den Brink (29). De vleugelaanvaller van AFC heeft zichzelf beetje bij beetje omhooggewerkt in het amateurvoetbal. 

‘Drie seizoenen heb ik gespeeld bij ADO ’20, maar na dat derde seizoen merkte ik dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Dat heb ik toen vroegtijdig kenbaar gemaakt. Uiteindelijk werd ik benaderd door AFC en dat bleek in alles een goede keuze’, zegt hij in gesprek met ELF Voetbal.

‘Ik woon en werk in Amsterdam, dus dan is het natuurlijk ideaal om daar ook te kunnen voetballen. Bovendien degradeerden we in mijn laatste jaar bij ADO ’20 uit de Topklasse. Het was voor mij persoonlijk mooi dat ik bij AFC gewoon op het hoogste niveau kon blijven voetballen.’

Zesde klasse
Begonnen bij Meervogels, een amateurclub uit zijn geboorteplaats Akersloot, en uiteindelijk via ADO ’20 terechtgekomen bij AFC. Van de zesde klasse naar de Tweede Divisie, dat is de weg die Van den Brink genomen heeft.

‘In principe heb ik op het laagste en hoogste amateurniveau van Nederland gespeeld. Dus dat is wel grappig. Op het moment dat ik ADO ’20 verruilde voor AFC waren beide clubs redelijk aan elkaar gewaagd. Maar het punt was dat er bij AFC betere spelers rondliepen. Daar word je zelf natuurlijk ook beter van. Daarom was die stap goed voor me.’

Afgelopen seizoen groeide Van den Brink uit tot een belangrijke schakel in het team. In het eerste jaar van de Tweede Divisie werd een keurige elfde plaats bereikt. Dit seizoen was het anders, maar inmiddels staat AFC weer boven de streep.

‘Er waren zes spelers weggegaan en er is een aantal nieuwe jongens bijgekomen. Dan is het logisch dat we aan elkaar moesten wennen en nog op elkaar ingespeeld moesten raken. Gelukkig kan het in de voetballerij snel omslaan. Dit seizoen ben ik fitter dan vorig seizoen. Helemaal blessurevrij. Op het moment dat ik ga scoren kan ik belangrijk worden.’

(Foto: ProShots)

In het magazine van onze mediapartner ELF Voetbal wordt maandelijks veel aandacht besteed aan de Tweede Divisie. Meer informatie vind je hier.