Nieuws

Opvallende ruil binnen de bollenstreek

Een opvallende ruil binnen de bollenstreek. Sabir Achefay gaat per direct naar Quick Boys, terwijl Marc de Kruijs na de winterstop voor VV Noordwijk speelt.

Sabir Achefay verlaat dus na anderhalf seizoen Noordwijk, omdat hij bij de club heeft aangegeven dat hij ongelukkig was met zijn recente rol als wisselspeler en weinig perspectief zag om zijn basisplaats te heroveren. ,,Ik heb het anderhalf jaar naar mijn zin gehad. Ik heb mogen werken met een fijne groep spelers, trainers en mensen om de selectie heen. Ik ga dan ook met een dubbel gevoel weg. Ik ben blij dat Noordwijk medewerking wilde verlenen aan mijn overstap naar Quick Boys.

Achefay is eveneens verheugd met de afronding van de deal. ,,Het hing al een tijdje in de lucht. Er was ook interesse van andere clubs, maar uit het eerste gesprek met Quick Boys sprak vertrouwen. De trainer vertelde me dat hij op zoek was naar een type speler zoals ik: een aanvaller die een actie kan en durft te maken. Ik ben blij dat ik nu tussentijds kan overstappen naar Quick Boys.”

De 24-jarige maakte heeft een verleden bij Pancratius, de beloften van PEC Zwolle, FC Lienden en VV Katwijk, voor hij bij Noordwijk terechtkwam. Op sportpark Duinwetering had Achefay met dertien treffers een belangrijk aandeel in het kampioenschap in de Derde Divisie, waarna de Amsterdammer ook dit seizoen het net al vier keer heeft gevonden. ,,Met Sabir halen we een veelzijdige flankspeler in huis die op verschillende posities inzetbaar is”, aldus Gert Pluimgraaff, bestuurslid selectievoetbal van Quick Boys. ,,Vanwege zijn techniek en doelgerichtheid zal hij van toegevoegde waarde zijn. Ik wil VV Noordwijk danken voor de flexibele opstelling waardoor een win-winsituatie is ontstaan voor alle partijen. Ook bedanken wij Marc de Kruijs voor zijn inzet voor onze club in de afgelopen anderhalf jaar.”

Marc de Kruijs

De 22-jarige bewandelt dus juist de omgekeerde weg. De snelle linksbenige aanvaller tekent voor anderhalf jaar bij Noordwijk. ,,Marc stond al langer op ons verlanglijstje en we wilden hem voor volgend seizoen vastleggen. Toen de mogelijkheid kwam om hem per direct te ruilen met Sabir hebben we dan ook gelijk geprobeerd om er met Marc en Quick Boys uit te komen. We zijn blij dat dit is gelukt”, aldus bestuurslid Technische Zaken Pieter Vink.

Op de foto ontwijkt Sabir Achefay een sliding van Bart Sinteur van VV Katwijk. Na de winterstop speelt hij voor Quick Boys.